a co z tym trudnym rozruchem?? Co rozwiązało problem?
To jest widok strony w wersji do druku
a co z tym trudnym rozruchem?? Co rozwiązało problem?
Jeżeli chodzi o mnie jeszcze nie wiem w przyszłym tygodni dostarczę auto do serwisu i jak się dowiem co padło dam znać.
witam,
Podepnę się pod temat.
Wygląda to tak:
pewnego dnia żonie kręcił i nie chciał odpalić, postał 15 min i nagle wszystko ok, dwa dni później już nie. Przekręcam kluczyk słychać pompkę, code gaśnie, rozrusznik kręci szybko niby ma dużą ochotę odpalić ale ostatecznie się rozmyśla. Kilkukrotnie próbowałem odpalać i jak czasem kręcił spokojniej a jak dodałem gazu to zaczynał szybciej kręcić (przy kilku pierwszych próbach odpalenia trzęsło dość mocno, teraz już nie). Próbowałem tzw. odpalenie awaryjne na gazie, ale zachowywał się tak samo, jak na benzynie. Wymieniłem świece(jak do tej pory), (były mokre więc paliwo raczej dochodzi)bo już były stare i brzydkie. Sprawdzałem iskre jest ale taka jakaś mizerna. Odłączyłem też akumulator w celu ładowania i ewentualnego skasowania błędów, ale bez zmian. Akumulator mam nowy, rozrusznik regenerowałem z ojcem.
1.6 16V `95
W roczniku '95 adaptacja nie kasuje się po odłączeniu akumulatora (błędy chyba w żadnym aucie się kasują). Jeśli iskra jest słaba no to chyba trzeba coś z tym zrobić (kable, cewka).
ok, dzięki bardzo, zamówie i napisze czy jest bravo zdrowe ;)