No to trzeba to będzie sprawdzić ;)
To jest widok strony w wersji do druku
No to trzeba to będzie sprawdzić ;)
Jaką średnicę wewnętrzną musi mieć wężyk do odpowietrzania - 5 mm jest ok czy troszkę większy?
Blokuje mi się prawe przednie koło, wczoraj wracając z pracy strasznie się zagrzało. Prowadnice wyczyściłem, elementy klocków, które wchodzą w prowadnice też ale nie pomogło. Blokuje się najprawdopodobniej tłoczek - kupię zestaw naprawczy z tłoczkiem i wymienię. Jeśli nadal nic no to chyba jeszcze przewód giętki. Czy jakieś inne pomysły? Z góry dziękuję za sugestie.
Dziś miałem chwilę i wymontowałem zacisk i wyjąłem tłoczek (u mnie średnica 48) wygląda tak:
http://imageshack.us/a/img32/7413/wp000036z.jpg
pełno wżerów i rdzy, osłona przeciwpyłowa z jednej strony wyszła z rowka zacisku i się pomarszczyła/odkształciła, ogólnie syf...
Jutro przyjedzie zestaw naprawczy, wymienię uszczelki i tłoczek, zaleje nowy płyn i odpowietrzę. Czy w sienie ze względu na krzyżowy układ odpowietrzamy na zmianę tj: prawy tył, lewy przód, lewy tył, prawy przód ?
Dobrze kolego że sie za to zabrałeś :)
Kolego wyrażamy się! Poprawiłem. byrrt
Niezależnie od rodzaju układu zawsze idziemy od najdalszego koła w stosunku do pompy w stronę najbliższego, czyli prawy tył, lewy tył, prawy przód i lewy przód.
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
A jak jest z ABS-em to czasem nie zaczynamy od koła najbliższego pompy?
Nie.
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
Siena 1.6 16V 1998 rok: tarcze wentylowane 257mm. Nic nie kombinowane, tak wyjechała z salonu.