Jak jest czas, chęci, warunki i co najważniejsze kasa na pewne mody to można śmiało się bawić:)
A gdy coś się zrobi samemu i auto jest ładniejsze dzięki temu to bardzo człowieka cieszy;)
To jest widok strony w wersji do druku
Jak jest czas, chęci, warunki i co najważniejsze kasa na pewne mody to można śmiało się bawić:)
A gdy coś się zrobi samemu i auto jest ładniejsze dzięki temu to bardzo człowieka cieszy;)
właśnie o to chodzi:)
co umiem i dam rade zrobić z narzędziami ktore posiadam robię sam.
ale nie chce lakieru jezcze gorzej zniszczyc....
ja bym polerował wszystko ręcznie. Cienki nie jest dużym autem wiele czasu Tobie nie zabierze. Co do efektu wydaje mi się że powinno być ok, a jak nie chce się Tobie tego robić ręcznie to poszukaj na allegro jakiejś taniej polerki. Jakiś czas temu taka polerka była w np. w Lidlu i kosztowała coś między 100 a 200zł
[COLOR="Silver"]
[SIZE=1]---------- Post dodany o 18:59 ---------- Poprzedni post dodany był o 18:58 ----------[/SIZE]
[/COLOR]proszę ile tego jest na Allegro.
motoAllegro
myślę że jednak spróbuję ręcznie:) musi się udać a jak nie to do lakiernika:) na polerke .
Dzieki za pomoc duduś
Ja powiem tak, nie chcę wprowadzać nikogo w błąd ale ja gdy ostatnio byłem w sklepie motoryzacyjnym u znajomego to odradzał mi pastę tempo ponieważ niby ściera bardzo warstwę ochronną lakieru a poradził mi inny środek coś koło 20zł, tylko nie pamiętam nazwy;)
Nie wiem ile w tym prawdy ale mówię to tak dla informacji;)
A ręcznie powinieneś dać rady, ja kiedyś z pastą walczyłem ręcznie na Passacie B3;)
zamiast pasty polerskiej możesz kupić zwykły wosk lub wosk w kolorze twojego autka - może być albo w płynie w buteleczce albo w konsystencji pasty do butów. Jeżeli ręcznie nie będziesz dawał rady to zamiast pojechania do lakiernika i płacenia 450zł kup przez allegro tą polerkę za 70-80 zł i powinieneś być zadowolony. Koszty ponad 3 razy mniejsze a będziesz polerkę mógł robić tyle razy ile chcesz za free
Damian50 i jakie efekty w pasacie??
duduś wiem wiem tak zrobie . ale jestem pełen nadzieji że ręcznie pójdzie..TURTLE WAX COLOR MAGIC WOSK KOLOR + KREDKA DO RYS (2030410352) - Aukcje internetowe Allegro
o takim czymś myślisz??? wziął bym kolor jasno czerwony.
z jakiego materiału szmatki użyć ??
słyszałem coś o pieluchach tetrowych że są dobre:)
[COLOR="Silver"]
[SIZE=1]---------- Post dodany o 19:54 ---------- Poprzedni post dodany był o 19:34 ----------[/SIZE]
[/COLOR]i Panowie czym to usunąć(zamalować) chodzi mi tylko o zamalowanie bez szpachli żeby kolor bardzo sie nie róznił jak w tym miejscu gdzie jakis debil właścielce psikną innym całkiem kolorem http://fiatklubpolska.pl/attachment....9&d=1325603683
Powiem Ci że ja zawsze byłem zadowolony z takiej ręcznej roboty, auto dostawało takiego blasku, chociaż wiadomo że ręcznie nie zrobie tego tak dobrze jak polerką;)
A z tymi woskami w kolorze to lepiej idź do sklepu i zobacz konsystencje bo jak ja na swój stary samochód kupiłem taki niby wosk to był on tak rzadki że jak nałożyłem go i odczekałem sporą chwilę to i tak nic nie zasechł i nie dawał żadnego efektu:(
postanowiłęm kupić to i to:) wyprobuje w najmniej rzucającym się miejscu i będe widział efekt:)
ja do swojej toyotki kupiłem wosk koloryzujący (niby regenerujący ) w płynie w jakimś hipermarkecie. Z efektu końcowego jestem zadowolony . Łącznie autko polerowałem 2 razy w odstępie niespełna miesiąca i widzę że efekt tej polerki trzyma się jeszcze do tej pory (od sierpnia). Jedynie co polecam to po wyschnięciu szybko i dokładnie spolerować miękka i czystą szmatką, którą dosyć często trzeba wymieniać. Ja tego nie robiłem i np. na masce zostały mi ślady po polerce które zeszły dopiero po 3 miesiącach ( dlatego zachęcam do kupna polerki za 80zł - najpierw polerujesz wszystko ręcznie a potem wykańcza polerką mechaniczną). Co do kredek koloryzujących to wydaje mi się że jest jest to taki pic na wodę. Aha musisz pamiętać że te środki usuwają a raczej ukrywają zarysowania na pewien czas i po X myciach znowu będą widoczne dlatego też co jakiś czas zabieg ten należy powtarzać. Jeżeli nie szkoda wydawać tobie pieniędzy na auto to w celu zamaskowania tego zadrapania na tylnej klapie polecam podjechanie do mieszalni lakierów samochodowych jeżeli gdzieś nie daleko od ciebie taka jest. Odkręcasz np. klapkę wlewu paliwa i dajesz im na wzór lub podajesz nr. lakieru - ja uważam że lepszym rozwiązaniem jest ta pierwsza opcja z tego względu że lakier po latach się starzeje i jest jaśniejszy niz fabrycznie nowy. Lakiernik za kwotę 25zł ( w warszawie) dorobi tobie małą puszeczkę lakieru lub za 40zł puszkę lakieru w spray.
ta kredka to tylko była z tym woskiem nawet o niej nie myślałem. ok coś pomyśle z tym tyłem i zrobie to dzieki za odp
Kurna trochę mnie to bawi - po co Ci gleba i fele warte 2x co te auto skoro jeździsz wózkiem sklepowym z silnikiem 0,7l :roll:
Sorki, że tak to nazywam ale czemu to ma służyć? Samochód mały ok, do miasta super, tani, oszczędny może za dużo powiedziane, ale prosty na szybko itp.. Ale robić na takim czymś tuning optyczny typu taśma na szybach, wzmacniacze itp.. Czemu Ty w ogóle się tej Bravy pozbyłeś? I zmień fotkę w profilu bo nie pasuje ;)
moim zdaniem nie ma się co czepiać każdy robi ze swoim kochanym autkiem co mu się podoba,jak ma na to kasą to niech robi chłopak to na co ma ochotę :smile:
Bravy się pozbyłem ponieważ zagineły podobno dokumenty od gazu od niej . Co się potem okazało gaz był na lewo i dowodu nie mogłem odebRAĆ.
drugi powód wtryski siadały nie chciała chodzić na benzynie na gazie zaczynała już strasznie strzelać.
dlaczego będzie gleba???
zawsze gdzieś tam w swojej głowie miałem pomys kupienia zdrowego Cieniasa i wsadzenie do niego silnik 1.2 od punto :) z tego co czytałem na innych forach w cienkim to są nie duże koszta takiej przekłądki:)
Tomasz985 własnie:)
wiem bo kolega ma takiego i jeżdziłem nim na sportowym zawieszeniu i szerokiej oponie to tak zapier... że to szok i on myśli teraz na wsadzeniem turbo:)
Polecam pastę G3 tylko koszt takiej tubki w granicach 38zł, jak masz kątówkę z regulacją obrotów kup sobie gąbkę polerską...
Samochodzik delikatnie potraktować jakimś BARDZO drobnym papierem ściernym wodnym, wymyć, nałożyć pastę i jazda... tylko trzeba uważać żeby obroty nie były zbyt wysokie bo przypalisz lakier
Cienki na szerokiej alumie prezentuje się godnie, tylko ja bym zaczął od wymiany silnika a później włożył dobrą alumę gdyż jak zrobisz odwrotnie obawiam się że silnik tego nie uciągnie :tongue
tak tak wiem o tym dlatego narazie zakupiłem kołpaki:)
Chodź jest już kaska na fele ale odkładam na silnik i zawieszenie:)
Jednak zrobi mi polerke znajomy lakiernik za flaszeczke cytrynóweczki jak to on określił:)
dziś zamówiłę do Cieniaska dwie rzeczy :
tunel środkowy; Załącznik 2119
oraz zegary; Załącznik 2120
No i zebrałem się dziś do kupy i postanowiłem sam zrobic polerke:)
Efek przerósł moje oczekiwania:
W trakcie:
Załącznik 2133
Załącznik 2134
Załącznik 2135
Załącznik 2136
Załącznik 2137
Efekt końcowy:
Załącznik 2138
Załącznik 2139
Załącznik 2140
Załącznik 2141
Załącznik 2142
5 godzin polerowania ręka boli ale warto było w lakierze można sie przejrzeć:)
Polerka kosztowała mnie 27zł
kupiłem 3 pasty k2 turbo
i 14 ściereczek wzięłem z domu:)