masz fantazje. rozumiem tuning klasyków ale sieny? to już lepiej na biednych dać
To jest widok strony w wersji do druku
masz fantazje. rozumiem tuning klasyków ale sieny? to już lepiej na biednych dać
Ileż już było tematów takiego tuningu. Tacy ludzie zawsze będą chcieli tuningować 1.2 l silniki :D
ja bym nie bawił sie w tuning sieny. samochody to skarbonki bez dna, a ty jak nie jakieś spryskiwacze na światłach to znowu hamulce czy wymiana silnika:confused: to są koszty. nikt ci potem tych pieniędzy nie zwróci. hmm ale zrobisz jak uważasz. pozdrawiam
Najszybciej na szrocie dostaniesz. Pokombinowałbym może coś od bbm'ów przeszczepić.
a jak to pozniej ma do dowodu rejestracyjnego??skladak bezwypadkowy?? ;p
Nie, jeśli będą duże modyfikacje, wystarczy zrobić przegląd Zerowy.
ale się przyp... :tongue chce ładować kasę w sienę to niech ładuje, jego sprawa.
Widzę że nie którzy nie czytają, albo czytają między wierszami. więc trochę streszczę.
Jeżeli mam kupować samochód za 10 tyś. i nie wiedzieć co w nim jest i co było. a tym bardziej czy bity czy nie. to wolę tę kasę wrzucić w samochód który już mam i go przystosować do XXIw :)
Tak więc plan mam taki że chce zrobić WSAPa z 1,4 który mam na 1,4 Turbo z Fiata Uno. który jest wystrojony na ok 280 kucy! :)
nie jest to duża przeróbka bo blok ten sam tylko osprzęt inny.
Do tego potrzebuje hamować (ktoś ma podpis że nie sztuką jest rozpędzić, sztuką jest wyhamować). jakoś tą moc potrzebuje okiełznać. jeśli chodzi o tuning mechaniczny to tyle. Wizualny? się zobaczy mam kilka projektów, szkiców mojej sieny (jeden jest na moim profilu) ale nie wiem czy taki będzie.
przestan mowic ze za 10 tys. kupisz cos..Obejrzyj sobie zakup kontrolowany z tvn turbo. Jest odcinek do 10 tys. Wystarczy poszukac itp...
Ja zaraz wyjde na hama albo dziwaka..Ale poprostu te zdania...musi byc moc i hamulce to poprostu mnie nawoluja do jednego - PRzez takie myslenie sa wypadki..Gdzie ty chcesz sie rozpedzic z taka moca??Sadzisz ze przy takiej mocy jak bedziesz mial nawet carbonowe ceramiczne hamulce zatrzymasz samochod przed przejsciem dla pieszych??
I jeszcze te zdanie przystosowac do 21 wieku...shitcarton,brewki,glosnatuba.rura od stara..A naped typy flinstons...
Dobra dalej na PW.!
Znam ludzi co mają po 350 KM w autach starszych i mniejszych. Fajka rade rozpędzić jak trzeba i wyhamowac (Wam też to polecam)
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
Kamilo62 nie jesteś dziwakiem bo masz swoje zdanie. ale ja też nie lubię "wieś Tuningu" ale każdy ma to na co go stać i co mu się podoba. Dlatego ja nie chcę obwieszać swojego samochodu zbędnymi gadzetami typu spojler na klapie, gdzie mam przednie zawieszenie. Co do wyglądu to się długo będę zastanawiać. co prawda modyfikacje już pewne w tym kierunku poczyniłem. (mi się podoba tobie/ wam nie musi) Gdzie chce się tak rozpędzać a choćby na imprezach które są organizowane na 1/4 mili.
a zawieszenie juz modyfikowałes ? czy dopiero bedziesz miał zamiar ?
mam zamiar utwardzić, nie wiem czy obniżać. po za tym jakimś dziwnym trafem nie mogę znaleźć kompletu sprężyn, ani kompletu amorków. może ktoś coś wie? gdzie i za ile można znaleźć taki zestaw?? Co do zawieszenia to myślałem o gwintowanym, ale w marzeniach mam pneumatyczne :) Kiedyś jak szukałem amorków to znalazłem od Punto 1 zestaw za ok 3000zł. Ale nie wiem czy to pasuje do Sieny, mimo iż ktoś kiedyś powiedział że Siena ma dużo z Punto związane.
jestem tego ciekaw? co z korbami i tłokami? jakie turbo?
taaa, najlepiej to gadać... tak samo że 17" i obniżone zawieszenie to nie na nasze drogi... w PL jest koło 7 bravo z 20vt i jedno 16vt i jakoś sobie radzą, połowa z r5 turbo ma moce ponad 300KM, z resztą wystarczy poczytać na forum coupet... jakoś dają radę z przednim napędem ;)
Z tego co pamiętam to Garett T25 turbo ale nie powiem czy na pewno. Z resztą jakie by nie były, to mam zamiar kupić ten silnik i zanim go zamontuje w swoim samochodzie, to chce go sprawdzić czyli rozebrać, wymienić to co powinno się wymienić. i dopiero zamontować.
Widzę że dyskusja się rozwinęła :-)
Policzyłeś sobie ile cie wyjdzie silnik ,mały "remont" ,zawieszenie hamulce?
Licząc że będziesz to robił sam to pewnie koło 10 k.
Także albo masz dużo kasy (może bogaci rodzice :P) albo wielką fantazje:-)
Znajomy robił CC 700 pod 1.3 turbo. Fajny projekt świetnie to chodziło tylko skrzynia nie wytrzymywała. Wystroił to pod 160-170 koników. Poszła na to góra pieniędzy. A to tylko CC....
Martenz555 czekam na pierwsze foty z roboty sienki :) jeżeli na czymś naprawdę Ci zależy to to zrobisz :) mam nadzieje, że z głową :) Koszty rosną :) wiadomo :) w moim mieście chłopak w malucha włożył 17tys zł i nie widzi w tym nic złego :) Podziwiam ludzi, którzy mają tak zaje*istą pasję i nie zwracają uwagi na tych, którzy im to odradzają :) trzymam kciuki i mam nadzieję, że doprowadzisz projekt do końca i że Ci sie to nie znudzi :)
to raczej niedojrzałość niż pasja ale mogę sie mylić:smile:
Inni znowu mają plany i marzenia z których muszą zrezygnować z powodów rodzinnych. Póki jest sam i ma kasę niech robi i niech nikt mu tego nie zabrania. A ten przykład daje bo sam miałem taką sytuację. Wielkie plany, dużo spraw załatwionych i jedna chwila i wszystko musisz zostawić. Takie życie, a żyć trzeba lepiej czy gorzej. Ja życzę Ci powodzenia i gratuluje determinacji. Nie słuchaj nikogo tylko rób to co uważasz! Pozdrawiam