Znacie kogoś, kto umie wykonać osiowanie proxy, z okolic Warszawy, Radomia lub gdzieś pomiędzy?
To jest widok strony w wersji do druku
Znacie kogoś, kto umie wykonać osiowanie proxy, z okolic Warszawy, Radomia lub gdzieś pomiędzy?
Centralka B&M znajduje się w schowku pasażera za plastikową osłona.
Można ją wymienić na inną o takich samych numerach jednak i tak niezbędne będzie osiowanie proxy.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
. Miałem ten sam problem z migającym licznikiem i B&M .Zrobiłem tak ,odłączyłem akumulator na ok 2 minuty ,następnie 5 minut na kawę ,piwo ,lub co kto lubi ,po 5 minutach włączyłem zapłon i licznik nie mruga B&M działa .I teraz ja mam pytanie ,włączam bluetooth w telefonie nawiązuje się połączenie po chwili pojawia się napis NO bluetooth ,wciskam słuchawkę na kierownicy nawiązuje się połączenie mogę dzwonić ,po rozmowie pojawia się znowu NO bluetooth . Czy to normalne działanie czy też połączenie B&M z telefonem ma być przez cały czas i to ja decyduję o jego wyłączeniu .Mam B&M w wersji 5,6 .
Dzięki za informację, spróbuję i dam znać.
...no i jak tam Andrzeju?
Mi dziś najpierw przestało czytać pendriva (czasem coś tam zagrało i wyłączyło się i po chwili znów zaczęło grać i potrzeszczało i wyłączyło ...i tak w końcu wyciągnąłem pendriva) ...radio i CD grają, BT nie łączy się z telefonem ...a potem zaczął migać przebieg. Jutro spróbuje wersję z odłączeniem klemy i zobaczymy.
Jeśli odłączenie aku nie pomoże, to prawdopodobnie centralka Blue&Me padła. Zajrzyj jeszcze do bezpieczników. Warto podłączyć się MES-em, czy AlfaOBD i sprawdzić błędy. W zależności od sytuacji może pomoże osiowanie?
Witam,
mam dokładnie ten sam problem w moim Bravo. Migotanie licznika głównego przejechanych kilometrów + nie działające B&M. Za pierwszym razem odłączyłem na chwilę klemę z aku i problem zniknął. Cieszyłem się przez jakieś 2 tygodnie. Więc znowu akcja z resetem za pomocą odłączenia klemy. Niestety to już nie zadziałało. Podłączyli mi komputer w ASO i gość stwierdził, że prawdopodobnie moduł B&M do wymiany. Moje pytanie. Wyczytałem, że centralka B&M znajduje się gdzieś w schowku pasażera za plastikową osłoną. Czy będąc laikiem w tych kwestiach, zdołam sam wymienić moduł. Muszę nawet z tego względu się do niego dostać, by odczytać jakie ma numery bo wiem, ze muszę poszukać o tej samej numeracji. Wiem też, że nawet po samodzielnej wymianie i tak czeka mnie wizyta w ASO i kasowanie błędów. Chcę tylko zaoszczędzić pieniądz na demontażu i montażu samego modułu. Zatem, czy ktoś z Was może mi wytłumaczyć jak dokonać demontażu i wymiany centralki B&M ?
Dasz radę, poniżej masz manual
Załącznik 29769
Załącznik 29770
Witam.Czy udało się Tobie znaleść kogoś do osiowania proxy w warszawie