Nikt nie podpowie?
To jest widok strony w wersji do druku
Nikt nie podpowie?
Wszystko się zgadza, prawidłowo zaznaczyłeś termostat i także wąż, który należy sprawdzić. Jeśli robi się ciepły od razu znaczy, że działa Tobie duży obieg, więc termostat do wymiany.
Odpaliłem silnik i na postoju grzałem go na wolnych obrotach ok. 20 minut.
Dołączam obrazek:
Załącznik 1710
1. Po ok. 8 minutach przewód zaznaczony kolorem żółtym zaczął robić się letni, czerwony zimny. Temperatura na 1 kropce.
2. Po około 13 minutach przewód żółty był bardziej niż letni, ale mniej niż ciepły. Czerwony robił się letni. Temperatura skoczyła do 2 kropek, potem sobie spadła do 1,5 kropki.
3. Pod koniec testu przewód żółty był praktycznie o takiej samej temperaturze co czerwony, były ciepłe, spokojnie mogłem trzymać sobie na nich ręce. Chłodnica nawet nie była letnia. Płyn w zbiorniczku wyrównawczym był delikatnie letni. Temp była na 3 kropce.
Temperatura otoczenia: 1-0st.
Co ciekawe wczoraj zrobiłem trasę 30 km (temp. na dworze -3st), gdzie w między czasie 1 zgasiłem samochód na 5 minut to w drodze powrotnej temp. była na poziomie 1 kropki. Z dmuchawy leciało mniej niż ciepłe powietrze, myślałem, że zamarznę. :)
A i jeszcze jedno: na forum alfy coś pisali, że oryginalny termostat niby powinien otwierać się przy 83st, a zamienniki otwierają się właśnie przy 88st, ta różnica nie przeszkadza? Zresztą takiego jak oryginał to chyba ciężko dostać, więc nie będę mieć wyjścia.
Ale z tą kolejnością przewodów to jak będzie? Wychodzi na termostat? Bo na początku czerwony jak opisałem był zimny. Dopiero później wyrównał się do żółtego, który nagrzewał się wcześniej.