w sumie spora nie spora. na plecach nie nosisz :D a i pewnei masz bat demontowany na motylku. fajne rozwiazanei swoją droga przy antenach na stałe
To jest widok strony w wersji do druku
Ja nie mówię, że mała antenka będzie lepsza od bata! Ja na antenę na stałe nie mogę sobie pozwolić bo mieszkam blokowisku, chyba, że na motylku ale to znowu problem odkręcać, zakręcać, gdzie chować itp. Dlatego zdecydowałem się takie rozwiązanie jakie mam bo w przeciwieństwie do magnetycznej nie muszę jej wyciągać, zakładać, jak potrzebuję skorzystać z radia to tylko je włączam i gadam, a jakoś sygnału porównywalna jest z dobrą anteną magnetyczną president florida.
W sumie każdy ma to, co mu pasuje, najwyraźniej koledze taki odbiór wystarcza i tyle ;)
Można to porównać do Car audio, niektórym wystarcza dwa głośniki z przodu i są zadowoleni, a inni już muszą mieć coś więcej ;)
Montaż radia CB, po wielu przymiarkach, mój wybór miejsca montażu jest taki:
a jak tam montowałeś?? i czy masz pogląd na wyświetlacz??
ogólnie chyba dość dobre miejsce, choć mi chyba przeszkadzałoby że na lewą rękę :D pomysł świetny
Witajcie, kolego seth, montaż odbył się za pomocą samo nawiercających śrub od spodu w ramę (odlew) gdzie zamontowana jest podstawa bezpieczników, przykręcony został uchwyt CB i do tego przychodzi radyjko z ori wkrętami po bokach, montaż około 15 minut. Oczywiście wyłożone kabelki od zasilania CB (pociągnięte z gniazda 12V z bagażnika w progach), oraz kabel anteny wzdłuż progów zamaskowany czarnym rzepem. Mnie nie przeszkadza, że radyjko jest z lewej strony, owszem podczas jazdy wyświetlacza nie widzę, jednak wszystkie potencjometry znam na pamięć, a nie jest ich dużo, wiec nie mam problemu z obsługą radyjka. Z zalet mogę wymienić, niewidoczność dla "wścibskich", możliwość szybkiego demontażu całości lub części układu (zasilanie jest na szybkozłączce). Oczywiście to jest tylko moje zdanie i mój wybór, każdy ma prawo do innego wykonania.
Pozdrawiam
ogólnie według mnie pomysł fajny. mi by przeszkadzało tylko to że wyświetlacza nie widzę ale to pewnie dlatego że po kanałach często skacze. ale jeśli ty używasz tylko 19 to w sumie dobre jego umiejscowienie. Gruche pewnie trzymasz na kolanach tak jak ja więc czy lewą czy prawą ręką ją się obsługuje to chyba kwestia przyzwyczajenia. gratuluje pomysłu bo jest nietuzinkowy.
Kurcze muszę u siebie tego gniazda 12V poszukać w bagażniku.
Toć można kupić sobie gruche z przełącznikiem kanałów ;) oczywiściejeżeli radio to obsługuje..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
ano też niezły pomysł. ja się teraz czaje na Presidenta. Jakis tanie wyszło teraz trzeba to sprawdzić
O tanich presidentach opinia jest taka, że nie warto przepłacać..
Ja jakbym kupował presodenta to johny'ego II albo jest jeszcze radyjko które jest jego wierną kopią - ma nawet fabrycznie poprawiome ASC ;) do nazw nie mam pamięci a przez telefon szukać mi się nie chce ;)
CB RADIO PRESIDENT TEDDY ASC + PRZYLUTOWANY WTYK (2396619446) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
podobno niezłe radio. i właśnie na nie się czaje jak tą onwe sprzedam
Niezłe? :) Ja chwilę tylko czytałem o radyjkach i wielokrotnie przeczytałem, że nie warto.. Nie to że jest tragiczne, ale jak na takie radio jest drogie (no bo president)
Ja jakbym brał to takie coś:
STABO XM3001e - to jest właśnie ta kopia Johny II które jest już w miarę fajnym antymisiem ;) Jest na YT taki film co gość pokazuje je w środku razem koło JohnnyII ;) Jota w jotę to samo ;) A jednak tańsze..
tyle że jak dla mnie to Johny ma za dużo pokręteł, pstryczków itd. nie lubię takiego czegoś i dlatego szukam czegoś bardzo prostego. podlece do sklepu i zobaczę je może to tylko tak wygląda na zdjęciu a w rzeczywistości moze to jest małe radio. pomyslimy
Większość z tych pokręteł jest typu "ustaw mnie i zapomnij". A jednak jakość odbioru jest znacząco inna niż innych tanich antymisiów.. Na YT są nawet porównania i testy - radzę obejrzeć ;)
Szkoda że cena jest już masakrycznie duża w porównaniu do teddy'ego. czas pokaże co wyjdzie bo na razie to się za auto wziąłem i szkoda mi aż tyle kasy na radio sadzić
A no to jest inna sprawa, dlatego ja rozglądałbym się za Stabo - takie samo a troche tańsze.. Spoko - sam gadam a nawet anteny nie mam ;) zawsze są inne wydatki..
no ja na swoją onwe i antenę sirio nie mogę narzekać ale zawsze coś lepszego by sie chciało mieć. a tu teraz jeszcze szyby mi się chce przyciemnić zderzaka szukam i tego felernego trójkąta. zawsze jakieś wydatki
Kolego seth nie masz problemu z zakłóceniami w cb pochodzących z pracy silnika? Czyli słychać jak pracuje silnik w głośniku cb.