To jest widok strony w wersji do druku
-
Skoro już odsmażono to od siebie dodam, że zamontowałem wtedy klocki polskiej produkcji. Na kartoniku napisane było LPR ;p
Komplet na przód za jedyne 65 złotych. Chłam jakich mało, piszczały niemożebnie. Po miesiącu zdjąłem i założyłem TRW. Jakość nieporównywalna, klocki jeszcze nigdy mi nie zapiszczały.
-
Oszczędny wybiera firmowe ;) Niestety.. TRW jest trochę drogie, Ferodo które też mam są zdaje się tańsze.. W każdym bądź razie tanie części to z reg. loteria..
-
Ate tarcze+klocki i masz spokój na długi czas
-
I koniecznie obie części z jednej firmy. Będziesz mieć pewność, że są zgrane twardościami i nie będą piszczeć. Piszę z doświadczenia, bo się przejechałem na takim czymś.
-
A co powiecie na taki zestaw klocki ATE( tył i przód) i tarcze Mikoda (oczywiście wentylowane tył i przód). Czeka mnie wymiana jak tylko zrobi się ciepło.Pytam bo taki zestaw montowałam do Alfy 156.
-
Cytat:
Napisał
isia2005
oczywiście wentylowane tył i przód
że tak zapytam są na pewno wentylowane na tylną oś?
-
Ja klocki polecam ferodo.
-
Cytat:
Napisał
sebaoo2
że tak zapytam są na pewno wentylowane na tylną oś?
Oczywiście że tył nie wentylowane:rolleyes: źle podpisałam. Założyłam tarcze Mikoda przód went. tył nie went. i klocki TRW oryginał nie TRW Lukas. Nie piszczą, nie skrzeczą jest oki :tongue
-
Cytat:
Napisał
isia2005
Nie piszczą, nie skrzeczą jest oki
Ważne że hamują dobrze;-) Dobrą firmę wybrałaś;-)
-
Chciałbym odświeżyć temat
minęło już troche lat od ostatniego postu, chciałbym zapytać czy jakość firm podanych powyżej nie uległa zmianie?
co byście polecili na klocki i tarcze dla stilo i pandy (pande będę teściowi robił, także prosze o propozycje takie, żeby nie powiedział, że z niego zdzieram, ani że chce go zabić xD)
-
ponad rok temu założyłem komplet na przód klocki+tarcze TRW i jak narazie bez problemów
-
może lepiej opisywać ten czas tj np. rok-20kkm-ciężka noga bo klocki mozna mieć rok i 30kkm a można też 130kkm i 12lat
-
ciężka noga 20kkm ..... + żona jakieś 2-3 kmm i pojawiają się pierwsze piski:)
-
Ja osobiście polecam TRW, nigdy mnie nie zawiodły. A jeżeli chodzi o dobry wybór części do fiata to w 100% mogę polecić milionczesci.pl. Jak ktoś ma też wątpliwości które wybrać, to zawsze można zadzwonić i dopytać.
Do swojego samochodu na pewno nie założył bym klocków i tarcz Boscha bo mam złe wspomnienia, ale ile osób tyle opinii, dla niektórych nie ma lepszych części niż te Boschowskie. ;)
-
Cytat:
Napisał
pawliczex
Ate tarcze+klocki i masz spokój na długi czas
Z przodu mam klocki ATE i jakieś tarcze noname i nie piszczą a z tyłu mam komplet tarcz i klocków ATE i od czasu do czasu piszczą.
-
Bo nie piszczą tarcze tylko klocki. Wpadają w drgania podczas hamowania albo mają mikropęknięcia i rezonują.
-
Ja u Siebie na przodzie mam tarcze ATE o klocki TRW a na tyle założyłem tarcze TRW i klocki bosch.
Hamuje znakomicie.