Aha i na SB brakuje tego, ze jak się klikło na nick kogoś to wchodził do pola pisania juz pogrubiony, a tutaj "prowadzi" do profilu i nick trzeba ręcznie wpisywać ;P
To jest widok strony w wersji do druku
Aha i na SB brakuje tego, ze jak się klikło na nick kogoś to wchodził do pola pisania juz pogrubiony, a tutaj "prowadzi" do profilu i nick trzeba ręcznie wpisywać ;P
egon, do tego można się przyzwyczaić, mało przeszkadza.
Co do SB to trzeba zauważyć, że są to inne skrypty, ale zrobię to o czym mówisz. Wpiszę to na listę dalszych prac.
miszko dzieki :D
listy śledzonych wątków będą przeniesione czy od nowa trzeba zaznaczać wątki z których chce się otrzymywać powiadomienia o nowych postach?
widzę iż teraz forum funkcjonuje na tym samym skrypcie co forum alfaholików?
Tak na szybko, co dziś zauważyłem to że w opisie Nasze Auto jak wejdziemy w dany samochód to przy Cenie wygląda tak:
Cena ZŁ14.00 PLN nic strasznego, ale w przyszłości można to zmienić, np bez tych zł. Jutro przejrzę dokładnie to dam więcej znać, albo i nie ;-)
Jest coraz lepiej :D
Następujące błędy uniemożliwiły ukończenie operacji
You have reached your stored private message quota and cannot send any further messages until space has been created.
podczas wysłania wiadomości
oraz taki
przy opróżnianiu skrzynki
Skrzynka odbiorcza zawiera 0 wiadomości.
Masz 154 zapisanych wiadomości, z 50 dozwolonych. (Wyczyść folder)
i nie mogę wyczyścić
Przejdź każdy folder, jak odebrane, wysłane i te zaimportowane wiadomości. W każdym folderze klikaj "wyczyść".
Zapewne masz w "Imported..." wiadomości z FF. Zwiększę skrzynki, bo 50 wiadomości to mało.
lukq tez to zauważyłem ;)
w ogóle to powiedzcie mi jak zrobić co by dostawać mailem powiadomienia o nowych postach w śledzonych wątkach. daję 'subskrybuj wątek' i 'natychmiastowe powiadomienie e-mail' i póki co żaden mail nie przyszedł. nie wiem jak to zrobić. pasowało by listy śledzonych wątków ze starego forum przenieść.
i powiadamianie na gg nie działa :(
Lista tematów, które śledzisz http://fiatklubpolska.pl/moje-subskrypcje/
Sprawdź. Bynajmniej ja dostaję natychmiast maile z powiadomieniem.
Czy w profilu masz zaznaczone "Automatyczne powiadomienia e-mail"?
tak, mam
właśnie przyszło mi pierwsze powiadomienie. może się poprwi. wcześniej zmieniłem adres mailowy, może to coś dało.
widzę skrypt ten sam mamy co forum Alfaholików. skąd w ogóle zmiana skryptu?
Poprzedni skrypt phpbb by Przemo nie jest rozwijany już od paru lat. To nie był zły skrypt, ale brak rozwoju ze strony Przemka doprowadził (moim zdaniem) to jego powolnej śmierci. Oczywiście nadal jest bardzo użyteczny, ale nadgryzł już go "ząb czasu".
Pod uwagę były brane dwa płatne skrypty: IPB oraz aktualny vB. Testy wygrał vB z uwagi na bardziej odpowiednie funkcjonalności oraz listę modyfikacji, które bardziej nam odpowiadały. Kupiłem ze swoich prywatnych pieniędzy licencję vB (trochę to kosztowało, remont zawieszenia bym sobie zrobił... :) ) uruchomiłem, przeniosłem posty.
Walczę z parama rzeczami. Niestety najgorsze są przenosiny. Gdy się startuje z czystego skryptu, jest prościej, gdy się przenosi już jest ciut gorzej, bo trzeba prostować pewne sprawy ;) A teraz siedzę i walczę ;)
Klubowicze na zlocie bardzo ciepło przyjęli pomysł Fiat Klub Polska, to też dodatkowa motywacja dla mnie, aby usiąść i zrobić ;) Po drugie, w końcu będzie jedno dobre miejsce spotkań.
Miał być nim FF, ale w międzyczasie w rozmowach z klubowiczami oraz na zlocie stwierdziliśmy, że powołamy FKP. FKP bardziej pasuje, jako ogólnopolski klub Fiata, niż Fiat Forum ;)
FKP wynieść ma też tradycje z starego klubu TTT (Tempra Tipo Team).
Za rok w maju, FKP zrobi już pod swoim patronatem zlot. TTT jest starym klubem o długiej tradycji. Można powiedzieć, że FKP niejako wywodzić się będzie z niego.
Miszko czy będzie opcja z dodawaniem zdjęć przez Imageshack??
Aha chciałem edytować post ze zdjęciami i nie mogłem tego dokończyć bo wyskoczyła informacja że mam ileś tam zdjęć a można max 4 :8O: Czy to trochę nie za mało :-k
No i nie działa działko :idea: i większa reszta emotek też.
Albo jestem za stary, albo ciężko się przestawiam. Poprzednia forma była dla mnie bardziej przejrzysta i czytelniejsza. Interesują mnie posty od ostatniej wizyty - jak to włączyć?