http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1
Zobacz prosze ktora to by byla ewentualnie...?
To jest widok strony w wersji do druku
http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1
Zobacz prosze ktora to by byla ewentualnie...?
który masz rok?
1.9 JTD 2000 r. 85 km
http://allegro.pl/zaslepka-egr-jtd-f...614140685.html napisz do tego gościa, powinna być taka.
Na początek zaślep sobie nawet kawałkiem blaszki i sprawdzisz czy działa prawidłowo.
Wyczysczony EGR zmontowalem....zamntowalem nowe swieczki (powod nie odpalania)...I na zimnym silniku jak go przygazuje to mi Gasnie.
Troszke sie rozgrzeje juz nie na wet po mocnym przygazowywaniu...(? nie mam pojecia o co chodzi)....Odpala na cyk...
Komputer wyswietla blad EGR ten sam co przed rozebraniem P0404 ale tym razem kolo niego bylo napisane P0404 E.G.R (cos tam)...inaczej ujety blad....
Ogolonie lipa z tym EGR...
Jak zaslepie i skasuje bledy to blad bedzie sie ciagle wyswietlal?
błąd egr będzie się wyświetlał w ECU, ale na desce nie powinno być żadnego błędu typu check engine.
Jak go "przygazujesz" i puścisz pedał to w momencie spadania obrotów gaśnie, czy jak dodajesz mu obrotów?
Mam dalej wrażenie, że to ten czujnik od pompy.
Przyjechalem z miejsca w ktorym robilem auto jakies 6km, poniewaz nie jest to duzy dystans postanowilem nim troche pojezdzić....no i na jalowym biegu chodzil nie rowno telepal sie silnik, a im dlzej jezdzilem tym zaczal mi gasnac w momencie spadanie obrotów...
Ale cos znalazlem miedzyczasie szperacjac po necie...
Z cewki ktora przylega do Egr nie wystaje trzpien jest nie ruchomy a ja wyczytalem ze on musi byc ruchomy...
Reasumujac moj sie zapiekl...i czy to moze byc powod tego gasniecia i nie rownej paracy silnika?
Dokładnie nie wiem o ktory Ci chodzi, ale obok EGR jest taki czpień, który poruszasz to dławi silnik.
do egr 4 srubami przytwierdzony jest elektromagnes i z niego wychodzi taki bolec..u mnie on byl calkiem wcisniety..dzisiaj zroblem jak radza na necie i popukalem nim troche i bolec zaczal wychodzi z wielkim oporem ale wyszedl...jutro go potraktuje z odrdzewiacza i rozruszam go bo narazie chodzi ciezko...
Wciaz jednak mi sie wydaje ze EGR nie jest powodem gasniecia i nie moznosci odpalenia...nie wiem sam....
A czujniki polozenia walka lub inne?
Czy moze objawy do czegos wogole pasuja??
Pisałem Ci chyba w innym temacie, że masz sprawdzić czujnik temp silnika i czujnik położenia wału. Możesz sprawdzić je miernikiem i dane sprawdzić, albo napisać na forum.
Egr, bym zaślepił i zobaczył bo też może mieć coś wspólnego, może dławić silnik. Ten czpień, o którym piszesz to chyba wiem o co chodzi.
Gdzie sie znajduja te czujniki o ktorych mowa?
czujnik położenia wału szukaj koło rozrządu, a czujnik temperatury silnika, albo masz w termostacie, albo w jego okolicach.
Dziekuje jutro podejmuje walke....jesli to nie to....to niestety bede musial sie poddac...
Bo ani ja ani moj brat nie mamy juz za duzo sił...
lukq Dziekuje ci serdecznie za wszelka pomoc...oczywiscie napisze co i jak...
Pozdrawiam
Kurde zaślep tego EGR, sprawdź czujniki i pisz co dalej, będziemy kombinować, fiat to takie auto, że czasem trzeba go popieścić i dopieścić. Nie z takich rzeczy się wychodzi.
Mam jeszcze pytanko przed tym jak pojade do znajmego po czujniki.
Jakie sa objawy uszkodzenia:
Czujnika położenia wału korbowego?
Czujnika wałka rozrządu?
Chciałbym wiedzieć tak na przyszłość.
Pozdrawiam
P.S. Zaślpka do EGR przyszła...Tylko nie wiem gdzie go dokladnie mam wstawic.
Moge prosic jakies foto...nie chce popelnic jakiegos faux pas.
Dzięki.
czujnik położenia wału objawia się tym, że są problemy z odpaleniem, a przede wszystkim gaśnięciem podczas pracy, czyli jedziesz na biegu wrzucasz bieg neutralny i gaśnie.
Jeśli chodzi o EGR to nie mam manula do Punto, al może ten pomoże.
Rozwiązał się problem?