To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam,
Też borykam się z problemem mechanizmu tylnej prawej szyby(to jakaś wada tego modelu chyba), z tym że jako że jej nie używam dałem sobie z nią na razie spokój i jest po prostu zamknięta. Mógłbym cię prosić o jakies namiary skąd wziełaś ten mechanizm? Faktycznie nówka kosztuje przeszło 500!!!
Pozdrawiam.
-
mnie ostatnio własnie nawalił mechanizm - otwierany w sumie 3 razy !! i za 4 razem sie zacioł i koniec korba sie kreciła a szyba coś tam drgała - a ze samochó jeszcze na gwarancji wiec wymienili w całosci :) ciekawe po ilu sie ten drugi popsuje
-
jestem świeżak, kupiłem GP w germanii i musiałem naprawić mechanizm (przy zakupie zlukałem że nie działa podnoszenie szyby tylnej i trochę zeszli z ceny :twisted: ), zamiast plątać się po ASO lub kupować mechanizm na aukcji (szalone ceny do GP około 200zł. ), należy kupić mechanizm podnośnika do punto 2 (kosztują około 40zł. - niebrzydka różnica) i przełożyć linki z pancerzami sprężynkami wraz z czarną podstawą mechanizmu zwijania, od GP zostawić tylko trzeba wałek, na który zakłada się korbkę bo w punto 2 jest krótszy (trzeba rozgiąć te języczki, które zachodzą na czarny plastik, przy składaniu uważać na odpowiednie zamontowanie sprężynki która jest w środku) zostawiamy czarną podstawę ponieważ GP ma w innym miejscu sprężynki amortyzujące prace linek (wydaje mi się że z tego właśnie powodu mechanizm punto2 jest lepszy - ale mogę się mylić), zostawiłem oryginalną listwę z mocowaniem szyby od GP, jakby coś było niejasne to piszcie
mam nadzieje że pomogłem
-
Witam
Korzystając z podpowiedzi poprzedników naprawiłem uszkodzony podnośnik tylnej szyby w Grande Punto. Zamiast kupować oryginalny (i drogi) podnośnik do Wielkiej Kropki zamontowałem używany podnośnik z Punto II za 48 zł. Wystarczyło tylko zamienić element na którym mocuję się korbkę. Śruby na listwie podnośnika z Punto II różnią się o 7 mm ale tę różnicę można zniwelować odpowiednim wygięciem elementów mocujących. Cała 'operacja' trwała około 45 minut. Zyskałem parę złotych i nową specjalność :)
-
Posiadam GP 1.4 v8 5-drzwiowy. Też popsuł mi się mechanizm po prawej z tyłu, kupiłem na allegro mechanizm z Punto II za 30pln na allegro. Trzeba było przełożyć metalowy wałek z mechanizmu Grande Punto do tego z Punto II, aby to zrobić trzeba zgrabnie odgiąć zaciski metalowe, przełożyć i potem znów zgrabnie zgiąć, zamontować mechanizm z Punto II z wałkiem od GP do GP i cieszyć się nowym mechanizmem:D
GP - grande punto
Powodzenia.