To jest widok strony w wersji do druku
-
dawes, objawy które opisujesz wskazują na nagrzewnice lub zawór sterujący przepływem płynu przez nią.
Nagrzewnica jest w konsoli środkowej, zaznaczona na obrazku nr 1
http://eper.fiatforum.com/cgi-bin/na...key=5010100002
Do niej dochodzą dwa węże z komory silnika
http://eper.fiatforum.com/cgi-bin/na...key=5010101001
Sprawdź węże i samą nagrzewnicę czy nie ma nieszczelności.
-
miszko, zapach ten poczulem 2 razy na postoju przy wlaczonym silniku i podczas parkowania, myslisz ze faktycznie to moze byc to? czy jezeli wykladzina by gnila to nie smierdzialo by caly czas?
w wolnej chwili sprobuje jakos odgiac wykladzine i zobaczyc jak to wyglada
ubek, czy jezeli okazoy sie ze to nagrzewnica to jaki moze byc koszt naprawy, oczywiscie wiadomo ze koszt moze byc rozny w zaleznosci od robocizny
ja jestem laikiem i szczerze powiem ze nawet jakbym pojechal do mechanika to nie wiedzialbym co on ma wymienic, pewnie by sie skonczylo na tym, ze powiedzialbym ze jest problem z nagrzewnica i sie chlopie baw ;)
jeszcze takie pytanie, jesli glupie to sorki ale jak pisalem jeste laikiem i jestem caly w skowronkach ze w ogole znalazlem takie forum jak to ;)
jest to faktycznie nagrzewnica to nie powinny pokazywac sie jeszcze jakies inne objawy? bo grzeje normalnie, na roznych predkosciach, czasem tylko wentylatorem mi tyrkocze ;)
-
Myślę, że tak Ci zawiało koło nosa akurat. Najlepiej zdemontuj próg plastikowy i podważ wykładzinę. U mnie cuchnęło to jak stojąca wodą w stawie. Były też zalążki gnicia. Wywaliłem czym prędzej, wysuszyłem i włożyłem nową wykładzinę (a dokładniej gruby filc).
-
dawes, tak było to do Ciebie ;-) przepraszam za pomylenie użytkowników ;-) Cytat:
Napisał dawes
jeszcze takie pytanie, jesli glupie to sorki ale jak pisalem jeste laikiem i jestem caly w skowronkach ze w ogole znalazlem takie forum jak to ;)
jest to faktycznie nagrzewnica to nie powinny pokazywac sie jeszcze jakies inne objawy? bo grzeje normalnie, na roznych predkosciach, czasem tylko wentylatorem mi tyrkocze ;)
sprawdź jeszcze poziom płynu chłodniczego czy go ubywa, bo może tak jak pisałem ja i koledzy gdzieś Ci ona delikatnie cieknie. Rozbierz i zdiagnozuj.
-
Sprawdz tez uszczelkę przedniej szyby, miałem tak w Tipo, lekko uszczelka puściła na rogu i woda w aucie ;) Pomogło podklejenie silikonem ;)
-
U mnie, po zmianie uszczelki w drzwiach, jak na razie sucho :) Ale tak na prawdę zobaczymy jak to będzie bliżej wiosny, jak będzie więcej deszczu.
PS. W moim przypadku nagrzewnica jest sprawna, bez jakichkolwiek wycieków :)
Pozdrawiam wszystkich,
Ola