Dzięki.
Faktycznie jest to dynks. Będę próbował :)
To jest widok strony w wersji do druku
Dzięki.
Faktycznie jest to dynks. Będę próbował :)
Czy jest możliwość sprawdzenia samego przełącznika jakiś czas temu miałem problem z klapą więc dałem sprężynke i działało jakieś pół roku i problem powrócił. Nawet wyjęcie gumy i zostawienie samego włącznik nic nie pomaga więc napewno nie jest zablokowany w pozycji wciśniętej. Sam mikroprzełącznik słychać jak cyka ale brak reakcji. Czy można sprawdzić jakoś sam mikroprzełącznik?
Po zdjęciu tej głównej plastikowej pokrywy - od tyłu klamki jest wtyczka po wypięciu, albo zwierasz tą wtyczkę która jest przy wiązce (zamek powinien się otworzyć), albo mierzysz styki z tyłu przy samej klamce (naciskasz mikro-styk w klamce i patrzysz czy zamyka obwód np. mierząc rezystancję multimetrem). W pierwszy przypadku klapa bagażnika musi być zamknięta, bo tylko wtedy zadziała zamek.
Multimetrem.
Zamek naprawiony po prostu kostka nie łączyła. Dziękuję za porady.
Odświeżam temat.
Po regeneracji całego mechanizmu, przywróciłem mechaniczne "klikanie" włącznika. Niestety klapy z zewnątrz nie można otworzyć za pomocą przycisku. Wypiąłem wtyczkę i na podniesionej klapie, lecz zamkniętym ryglu bagażnika zwarłem przewody w kostce , które doprowadzały zasilanie do mikro styku. Niestety bez efektu.
W czym tkwi problem?
Zobacz ustawienia ryglowania jakie masz, musi być open all
@ oczywiście zasilanie na przewodzie do stycznika powinno być cały czas, jeśli go tam nie ma to trzeba szukać. Opcje ryglowania na zegarach masz.
Wszystko bangla :)
Dziękuję za podpowiedź.
Odświeżę trochę temat
A co jeżeli nie ma ktoś opcji all przy zegarach? Radio duży wyświetlacz przedlift.
Nie ma możliwości, aby nie było, ale jeśli jesteś tego pewien, to MES i komputer rozwiążą tą kwestię.