To jest widok strony w wersji do druku
-
"neste" no i co o tym myśleć, a ja tankuję od 3 lat na neste i ON i noPB i żadnych problemów :-k Teraz jest pytanie czy te stacje różnią się jakością paliwa zależnie od konkretnej stacji/miasta ? Teoretycznie nie powinno być tak znaczących różnic... :? Gdyby się uprzeć to na forach samochodowych prawie na każdą stację znajdziemy "haka" tzn. że komuś coś kiedyś po paliwie z danej stacji się działo no i bądź tu człowieku mądry... W takim wypadku wydaje mi się, że należy tankować na sprawdzonej stacji w danym mieście na której się nigdy nie przejechaliśmy, a w trasie/poza miastem na stacjach "markowych" na których jest ruch jak w Rzymie :drive: Mi odpukać jeszcze się nie zdarzyło żadnym autkiem mieć problemów z paliwem, tak samo lałem pełny bak na Bp, Shell, Neste i nigdy żadnej różnicy w osiągach czy odpalaniu samochodu na wszystkich było OK.
-
prawda, jest taka, pisałem już o tym na forum, że cześć stacji jest w prywatnych rękach działając pod szyldami znanych korporacji. Jednak jak jest w przypadku NEste to nie wiem. Jeśli chodzi o trzymanie się jednej stacji, popieram. :)
-
Panowie woda w benzynie może się przytrafić, jest to nieuniknione i nie ważne, czy to stacja "A", "B", czy "X", myślę, że po prostu nie da się tego uniknąć, a że trafiło, na mnie, na Ciebie, czy na kogoś innego... cóż życie. Znalazłem nawet artykuł w którym ktoś coś na ten temat napisał.
Co do środka do paliwa, to kupiłem coś takiego. Faktycznie opis producenta niejednoznacznie, ale mówi, że to jest odmrażacz do paliwa, ale przecież nie jesteśmy w ciemię bici i nie musimy tego odbierać tak dosłownie. Felerną stację będę omijał szerokim łukiem i będę lał tylko z tej w PKS-ie.
Kiedyś jak zapytałem gościa z tej PeKaeSowej stacji, dlaczego nie mają 98, to mi odpowiedział "Panie, u mnie 95 jest lepsze niż 98 na innych stacjach" i tego się będę trzymał ;)