taki jakby śrubka z taką łapką u góry.
To jest widok strony w wersji do druku
taki jakby śrubka z taką łapką u góry.
stojąc przed autem znajduje się z lewej strony chłodnicy na górze. jakby co załączam zdjęcie chłodnicy z Bravy 1.2 16v
Tylko kurde ja tam nie mam takiego czegoś :( Nie wiem czy to coś zmienia, ale mam Bravę z klimą. W miejscu w którym jest ten korek mam rurkę co idzie do zbiorniczka wyrównawczego.
Jeden odpowietrznik znalazłem na wężyku, przy podszybiu. Po odkręceniu zaraz płyn leciał (na odpalonym, chłodnym silniku i włączonym ogrzewaniu).
poszukaj koło termostatu i na przewodach gumowych., oraz czy przy chłodnicy nie masz.Cytat:
Napisał seba_999
Masz dwa odpowietrzniki na chłodnicy. Plastikowe śruby a'la motylkowe .
Aby się do nich dostać musisz zdjąć plastikowy wlot powietrza nad chłodnicą (3 śruby).
http://img695.imageshack.us/img695/7307/aaalm.jpg
dokładnie tak jak pisze molej, jak zdejmiesz chwyt powietrza (dwie śrubki na klucz 10) to znajdziesz na chłodnicy dwie plastikowe wkrętki z takim jakby motylkiem (o ile ktoś nie ukręcił motylków - mi sięjedne urwał) są dokładnie na tych zgrubieniach gdzie wchodzą węże do chłodnicy
Właśnie ja tam kurde nic nie mam ;/ W miejscu, w którym kolega zaznaczył na czerwono mam wężyk, który jest podłączony od góry do zbiorniczka wyrównawczego... A innych korków na chłodnicy nie ma :(
seba_999, wrzuć fotkę to ktoś na pewno je wypatrzy
dopiero teraz zauważyłem że to silniczek 1.2, a nie wiem jaka tam jest chłodnica
na chłodnicy szukaj czegoś TAKIEGO
a na przewodach TAKIEGO nr 2
seba_999, tak pisze i załącza zdjęcia kolega yoyo, w tych miejscach masz odpowietrzniki. Pamiętaj by robić to na rozgrzanym silniku.
Porobiłem fotki chłodnicy. Lewy/prawy tzn patrząc od przodu auta ;)
link
zdjęcia nie działa użyj imageshack
Właśnie widzę, że na cba przestało działać hotlinkowanie... Oto link do galerii na ImageShack:
wiesz co nie widzę na tych zdjęciach [słaba jakość] moja rada, idź po wężach i szukaj korków,odpowietrzników, tak będzie chyba najprościej
Czyli na chłodnicy nie ma odpowietrzników? Jak pytałem kumpla to stwierdził, że powinna sie sama odpowietrzyć... Czyli odpowiedzialny za to jest ten wężyk co idzie z tego lewego górnego boku chłodnicy?
Będzie ciężko szukać innych odpowietrzników, bo instalacje LPG mi tak upchali, że z bidą znalazłem ten odpowietrznik na podszybiu ;) Ale poszukam ;)
szukaj przy termostacie tam na pewno znajdziesz.
Zobacz temat - Klik. Użytkownik hakun, pisze o odpowietrznikach
. O ile dobrze widzę, to jest to ten:Cytat:
"...ten z lewej strony chłodnicy stojąc przed samochodem..."
http://img69.imageshack.us/img69/5299/lewy1.jpg
Teraz tylko (w razie potrzeby) znaleźćCytat:
"ten za silnikiem"
molej, to jest chyba tylko plastikowy bolec, w takim gumowym uchwycie.
fakt faktem, jeśli pojeździsz kilka dni na max otwartym ogrzewaniu, to o ile gazownicy nic nie spaprali to układ się odpowietrzy, do tego c\au unikaj parkowania samochodu na pochyłosciach
Tak, to jest plastikowy bolec. Znalazłem drugi odpowietrznik na wężu. W ogóle ciężko tam cokolwiek dojrzeć, bo akurat w rejonie tych dwóch odpowietrzników mam wpakowane LPG. A jest to możliwe, że gazownik spier*olił coś przy montowaniu instalacji i przez to są takie cyrki? Bo reduktor/parownik chyba nie 'bierze' tyle ciepła z układu... Albo? I powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tymi odpowietrznikami. Odkręcam, przy odpalonym zagrzanym silniku i włączonej nagrzewnicy i nadmuchu. I jak mi od razu leci płyn to zaraz zakręcam? Czy czekam chwile, "odpuszczam" trochę płynu i później zakręcam?
od razu zakręcasz. Odpowietrzniki powinny być w najwyższych punktach układu, tak by powietrze wyleciało. Jak jest płyn, powietrza nie będzie. Polecam Ci później (kiedy będzie możliwe) na wyłączonym silniku odkręcić zbiornik wyrównawczy i dokręcić odpowietrznik/i. Ja u siebie jak zakręciłem (tyle ile dałem rady) to płyn wyciekał. Po "spuszczeniu" ciśnienia z układu, dałem rady jeszcze zrobić 1 obrót albo i więcej....
włącz ogrzewanie na max, wyłącz nadmuch i czekaj aż autko się zagrzeje, potem odkręcasz (popuszczasz powoli) odpowietrznik, przez chwilę może nie lecieć nic a potem płyn i wtedy dokręcasz, samochód musi oczywiście stać na prostym.
jeśli chodzi o gazowników to mogli np. za wysoko zamontować parownik, ale wtedy mógłby zamarzać