jak nie przesadzisz z mocą palników(niebieskie światła) to nie zwrócą uwagi
To jest widok strony w wersji do druku
jak nie przesadzisz z mocą palników(niebieskie światła) to nie zwrócą uwagi
tylko do xenonów konieczne są spryskiwacze (albo wycieraczki) bo przy przeglądzie będzie ciężko...
od momentu kiedy kupiłem pierwsze auto przeglądy robie w jednym miejscu a to podczas przeglądu dużo daje
Mycie reflektorów w moim przypadku nic nie dało, nie widać poprawy, więc powoli przymierzam się do kupienia reflektorów tylko nie wiem czy wybrać droższe z mało znanych firm? Firmy TYC na allegro wyjdą ok. 330zł nowe, znalazłem kilka komentarzy, że nie świecą wcale tragicznie, ale dla każdego jakość świecenia jest inna. Używanych też się boję zaryzykować kupić, bo mogę wydać pieniądze i efektu żadnego nie mieć, a nowe to może nowe, może nie będzie gorzej, jak myślicie?
ja polecam używki valeo
A jak z postojówką? Na czym polega ta przeróbka? Więc krótkie i długie podłącza się normalnie?
do głównej kostki tej co jest pod silniczkiem regulacji wpinasz sie pod czarny przewód(masa) i pod żółto-czerwony i podłączasz to pod żarówkę ja dostałem lampy z ociętymi przewodami i nie miałem problemu z kostkami jeśli tobie będzie brakować kostki od postojówki to załatw sobie kostkę od kierunków
[size=2][ Dodano: 2011-02-17, 13:44 ][/size]
tak krótkich i długich nie musisz ruszać
No dobrze, wpiąć się jest gdzie, ale jakbym kupił te nowe to ciekawe czy będą tam te oprawki żeby wcisnąć żaróweczki w postojówki czy nie :/ Tam jest żaróweczka W5W?
podaj mi e-mail na pw to wyśle ci manuala
Marcin91, ja się zdecydowałem na używki valeo, jutro będą, wiec w przyszłym tygodniu mogę napisać co i jak jeśli chodzi o jakość świecenia, a byle czym się nie zadowolę, patrzyłem na zdjęcia, w jakim stanie są reflektory, ogólnie stan można w miarę rozpoznać wiec możesz się wstrzymać z decyzja jak chcesz. Dużo czytałem o tych zamiennikach TYC, już nawet bylem zdecydowany bo kilka osób chwaliło, ale w końcu padło na valeo w jakimś dobrym stanie. Kolega szerszenjtd polecał TYC, że są niby lepsze od Dj Auto i nie trzeba przerabiać, ale znalazłem jego post na jakimś innym forum chyba, kilka miesięcy późniejszy i już żadnego zamiennika nie polecał, tylko valeo.
plik dodany w downland -bravo brava- marea -soczewka montaż
Dzięki kolego za manual. No właśnie poczekać w sumie mogę, ale jakbym zamówił nowe to też zanim przyjdą to trochę czasu minie. Pytałem o reflektory w sklepie to TYCa mają po 170zł, więc bardziej na allegro opłacałoby się kupić. A co się z nimi stało po tym czasie, że zmienił zdanie? :)
Pojęcia nie mam ;)Cytat:
Napisał Marcin91
Patrz:
14 post
http://fiatforum.com.pl/topics6/refl...ght=reflektory
i tu:
10 post
http://mareaclubpolska.pl/printview....c575c9eec01cbe
Tak źle, tak niedobrze :/ A te moje światła to normalnie tragedia :/ Świecą jak latarka na słabej baterii :/ A używane też nie wiadomo w jakim stanie jest odblask i w ogóle :/
Nic tylko szukać nowych oryginalnych. Jak masz kasę, oczywiście, bo ja nie chce wkładać zbyt dużo bo i tak mam zamiar jeszcze rok pojeździć, max dwa...
A wymieniam, bo:
http://fiatforum.com.pl/topics24/cod...vt1983,650.htm
Ja tak samo pewnie więcej nie pogonię, zależy jak z finansami wyjdzie, nowe Valeo 500zł sztuka soczewka. :P
kup używki valeo.Na krótkich nie ma odblasków odblaski są na długich a szkło też można dokupić jeśli będzie nok
[size=2][ Dodano: 2011-02-18, 07:32 ][/size]
dla zainteresowanych mam manuala jak przerobić soczewki z anglika na europejskie
No więc tak, soczewki dostałem w piątek, wczoraj wylądowały w aucie, poczekałem do wieczora, żeby sprawdzić jak świecą. Odpalam silnik, włączam kolejno postojówki, mijania i... SZOK!! Twarz odrazu mi się uśmiechnęła. Rewelacja, gdybym wiedział już dawno bym się zdecydował na wymianę. Jednak nie ma jak Valeo ;) Nie wpadło mi do głowy, żeby zdjęcia zrobić, ale postaram się jak najszybciej cyknąć parę fot, jak świecą, może jakiś film nawet. Soczewki dorwałem na allegro, po rozbiórce marei, po 100zł sztuka ;) 20zł za przysłkę, co prawda w prawej lampie był ułamany zaczep boczny(od strony grilla) ale 10 minut roboty i wszystko było ok. Poza tym za tę cenę... Tym bardziej, że dostałem komplet żarówek i silniczki do regulacji, kompletne lampy po prostu. Jutro jadę jeszcze na regulację na SKP i będzie git. Lampy z tej aukcji: http://allegro.pl/fiat-marea-lewa-pr...456890376.html , więc Marcin91, ja polecam Valeo.
Dzięki jaski82 za pomoc i manuala.
Pozdrawiam
[size=2][ Dodano: 2011-02-20, 17:02 ][/size]
Zdjęcia soczewek w moim temacie w dziale Moje Auto (link niżej)
Jaka jest różnica pomiędzy długością świecenia zwykłego co miałeś i soczewki? Długie też lepiej/dalej świecą czy już niekoniecznie? Zdecydowałem na używki Valeo. Teraz tylko muszę znaleźć coś co mi się spodoba :)
I jeszcze jedno pytanko: wymiana postojówki w tym przypadku wiąże się z wyjęciem reflektora?
Kurde w metrach ci nie podam :), ale na pewno dalej swieca, swiatlo jest wyrazniejsze, granica swiatlo-cien tez. Ogolnie dla mnie o wiele lepiej. Teraz czuje sie bezpieczniej, wiem ze nikogo nie przejade.Cytat:
Napisał Marcin91
Nie sprawdzalem, ale chyba nie, bo na dlugich nie ma soczewki tylko tez odblysnik.Cytat:
Napisał Marcin91
Tu mnie zagiales, :8O: , nie pamietam czy tam jest dostep, az musze jutro sprawdzic, ale raczej nie trzeba lampy demontowac.Cytat:
Napisał Marcin91