To jest widok strony w wersji do druku
-
Wymiana wg książki serwisowej filtra paliwa w MJTD (multijet 120KM) co 60 tys km. Osobiście zakładam tylko oryginał nr 77363657 lub UFI 24.ONE.01, który produkuje te filtry dla Fiata. Można je kupić za 110-120zł na aledrogo jak się trochę poszuka. Ja wymieniam co 50tys i zero problemów. Wkład oryginalnego filtra jest specyficzny, bynajmniej nie jest to papier czy bibuła ale wkład z włókien celulozowych, który zatrzymuje zanieczyszczenia wielkości 18 μm. Innego filtra jakoś nie mam odwagi założyć, przynajmniej dopóki nie zobaczę jego wnętrzności.
-
oryginały na allegro są w całkiem niezłych cenach, ale przy okazji jednej z ofert na zdjęciu widać opakowanie kartonowe, na którym widnieje Made in China :/
-
po co szukacie zamienników jak w ASO Fiat macie oryginalne filtry z serii CLASSIC LINE z logo FIAT w cenie takiej samej. Ja od pewnego czasu klientom zamawiam właśnie części z tej serii z pełna gwarancją FAP jak tylko sa takowe dostępne. Na EPER klubowym tego nie będziecie mieli niestety ale w EPER online od razu wywala zamiennik oryginalny z odpowiednim numerem.
Jeśli ktoś chce zamiennik to moim zdaniem albo KNECHT/MANN albo UFI. Co do FILTRONA to nie wiem co jest grane ale- jest problem z przepływościa paliwa. Albo auto ma problem z rozpędzaniem się albo gasnie na biegu jałowym. Co do reszty filtrów z FILTRONA nie mam zastrzeżeń
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Cytat:
Napisał
boch
oryginały na allegro są w całkiem niezłych cenach, ale przy okazji jednej z ofert na zdjęciu widać opakowanie kartonowe, na którym widnieje Made in China :/
prawie wszystkie filtry z UFI będą miały MADE IN CHINA z błahego powodu. UFI otworzyło fabrykę filtrów w Chinach w celu ograniczenia kosztów produkcji. Na początku były problemy z jakościa- odsyłałem np. 354 szt filtrów oleju od IVECO STRALIS bo zamiast filtrować olej robiły galaretke zapychając układy olejenia. W chwili obecnej nie ma już takich problemów
-
Cytat:
Napisał
Lotos
po co szukacie zamienników jak w ASO Fiat macie oryginalne filtry z serii CLASSIC LINE z logo FIAT w cenie takiej samej.
wyślij mi ofertę na PW. jeśli będzie potrzeba podeślę nr VIN.
-
Cytat:
Napisał
boch
wyślij mi ofertę na PW. jeśli będzie potrzeba podeślę nr VIN.
puść mi na PW VIN bo poczta niestety ma małą pojemność i trzeba kasowac te wiadomosci starsze