To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
rozrząd -
Cytat:
Napisał Goliat
Za wymiane rozrządu w 8V 1,9 jtd zapłaciłem 280 zł z gwarancją na 60 tkm pasek boscha a reszta części SKF
Robocizna z częściami 690 zł a co ciekawe mechanik nie dawał mi zbyt długiej gwarancji na pasek DAYCO bo powiedział ,żę ta firma jeszcze nic porządnego nie zrobiła i z własnych doświadczeń nie daje na to cudo gwarancji
Po wymianie rozrządu okazało się ,że wcześniej miałem przesunięty rozrząd o jeden ząbek ,bo nie umięjetnie był założony rozrząd
Myśle ,że mówił prawde ,bo silnik po wymianie jest bardziej elastyczny i ciszej chodzi
Po pierwsze zgolił Cię za rozrząd jak niewiem... przynajmniej jakbyś mu 2.5 TDI przyprowadził... po drugie Twój mechanik ma coś z głową nie tak... pasek boscha?? <lol2> Niemiecki VW wrzuca Contitech'a do siebie a nie boscha... A paska Dayco to Twój mechanik na oczy nie widział i w rękach go nie miał, skoro tak twierdzi... Już lepiej było gates'a wrzucić... tylko że tego od groma podróbek jest... nawet w hurtowniach ostatnio się trafiła seria podróbek... (do lanosa i nubiry :D). Ogólnie Twój mechanik, pewnie uważa że fiat to gówno i wieśka trzeba było kupić, no nie?:D
co do przesuniętego paska o jeden ząbek, to gdzie on był przesunięty o jeden ząbek? względem jakiej części od jakiej?:) bo chyba nie powiesz mi że wału do wałka?:D