Wymontowałem rozrusznik trafił do regeneracji dzisiaj. Wymieniają tuleje,bendix i mówią że bieżnia jest popękana-wiec tez wymienią.Bez rozrusznika auto na pych zapala ale świeci się kontrolka akumulatora/ładowania- czy to normalny objaw?
To jest widok strony w wersji do druku
Wymontowałem rozrusznik trafił do regeneracji dzisiaj. Wymieniają tuleje,bendix i mówią że bieżnia jest popękana-wiec tez wymienią.Bez rozrusznika auto na pych zapala ale świeci się kontrolka akumulatora/ładowania- czy to normalny objaw?
tak. bo na rozruszniku na śrubie łączone sa przewody. a mianowicie a aku idzie przewód na rozrusznik i dalej na alternator, one są pod jedną nakrętką na automacie rozrusznika. musisz wejść pod auto i wziąć śrubę z nakrętką jakąś krótka i skręcić je a następnie zaizolować co by zwarcia ni zrobiły
czyli tuleje i bedix [Paweł] obaj trafiliśmy
dziwi mnie to że komutator pęknięty jest.
to coś podejrzane jest
wiesz jeśli nie rozbierał sam, więc nie może teraz ocenić, czy ktoś chce go naciągnąć, czy rzeczywiście coś takiego miało miejsce. Ciekawe jaki koszt regeneracji.
no wydaje mi się właśnie że chcą go naciąć
Zregenerowałem rozrusznik tuleje były pokruszone, bendiks nie zawsze wracał(co bylo zauważalne przed naprawą) i bieżnia(komutator) był popękany .cała zabawa 200zł z czego 120 zł bendix(90 za część + 30 za robote sobie wzięli. gdyby nie bendix byloby 80 zł.i po porblemie.natomiast pojawił sie inny problem, ale to nie w tym temacie
cieszymy się z Kolegą Pawłem, że pomogliśmy.