lucas7911 można wiedzieć ile łącznie za nagrzewnicę?
To jest widok strony w wersji do druku
lucas7911 można wiedzieć ile łącznie za nagrzewnicę?
110 zł na www.unto.pl
O matko... 8| u mnie na wiosce w GieeSie 55zł za jakiegoś polskiego producenta.
Nagrzewnicę wymieniłem tylko zastanawia mnie dziwny zapach który się pojawił , czy jest możliwe że z nowej nagrzewnicy wydostawał się pod wpływem temp zapach ( metalu ) czy nowa nagrzewnica musi się "przepalić". Na pewno nie jest to zapach ten co poprzednio
może teraz jest normalny, a wcześniej bym nie taki, jeśli chodzi na początku może być inny zapach, proponuje pojeździć chwilę i spr wtedy.
rozumiem, że wszystko zostało prawidłowo poskręcane i nigdzie nie cieknie.
Ja własnie jestem po wymianie nagrzewnicy. Wydostaje mi się dziwny zapach z systemu ogrzewania po jezdzie na dużych obrotach, czyli np jak na 2 ce jade 60 km. Mam nadzieje ze to dlatego ze jest nowa. A tak wydaje sie że wszystko jest ok. Tyle że ogrzewanie działa bardzo słabo w porównaniu do Toyoty którą tez mam. I nie wiem już (bo od 3 lat jeżdzi fiatem żona) czy fiaty tak mają czy może układ nie został właściwie odpowietrzony po wymianie nagrzewnicy?
a jak wskazania temperatury, jakie są węże twarde czy miękkie? możesz ew jeszcze raz odpowietrzyć układ.
Tak jest, pośmierdzi miesiąc dwa i będzie git :)Cytat:
Napisał sulex
fakt juz nie smierdzi ale temperatura dalej powoli sie podnosi, wskaznik przez długi okres czasu nie pokazuje wzorstu temperatury.
Jaki odcinek przejeżdżasz zanim osiągnie połowę skali?
Panowie... Wszyscy mówicie o zapachu płynu chłodniczego... Jednak jak dla mnie zapach jest ledwo wyczuwalny. Jak pachnie płyn chłodniczy? (pytam w kontekście cieknącej nagrzewnicy). Bo u mnie w Bravie też zaobserwowałem dziwny zapach po włączeniu ogrzewania, jednak płynu mi nie ubywa... Czy to może być filtr przeciwpyłkowy kwalifikujący się do wymiany?
Zapach jest typowo chemiczny , drażniący
prawde powiedziawszy jeżdzę nim od czasu do czasu do pracy a to 4 km, chociaz stoje głównie w korkach i jade ok 15-20 min to wskaznik temperatury nie dochodzi do połowy, powietrze z instalacji grzewczej jest gorące ale z duzym opóznieniem porównując do posiadanego przeze mnie innego samochodu
U mnie też leciało gorące (lecz po wymianie szybciej się nagrzewa) ale nie dało się jeździć z powodu zapachu aż szczypało po oczach, pomagało jeśli włączyłem klimę i ustawiłem wtedy na HI ( podejrzewam że klima wysuszała powietrze z płynu ) no i te parowanie szyb, za nic nie mogłem się pozbyć pary na przedniej szybie mając włączony wentylator na 4 puszczone gorące powietrze i tylko na przednią szybę pomagało tylko włączenie funkcji MAX DEP ( czy coś podobnie), teraz po wymianie bez problemu usuwa na 2.
PS. powoli przestaje też śmierdzieć po wymianie więc chyba wypalanie nowej dobiega końca.
Na 100% termostat poszedł się paść na łąkę.Cytat:
Napisał sulex
Oj nie wiem czy to termostat ja u siebie miałem tak że wskazówka od temperatury była non stop 1-2 kreska a ciepło leciało aż gorące, ale wymieniłem termostat wskazówka wzrosła na 3-4 kreske i też leci gorące powietrze ale nigdy nie chce mi dojść do połowy.
spróbuj puknąć [metoda wstrząsowa] z boku w deskę rozdzielcza od strony wskaźnika jeśli podskoczy to wina zimnych Lutów, jeśli nie to spr czujnik od wskazywania temperaturyCytat:
Napisał zozo1
Spróbuje z pukaniem, działa na wskaźnik obrotów silnika to może i tu da rade . Mam nadzieje ze to nie termostat :sciana:
Chociaż od wymiany nagrzewnicy minęło już trochę czasu (1,5 mc) cały czas mam mokrą tapicerkę od strony pasażera. Czy w tych temperaturach jeszcze nie wyschła po wycieku, czy może cos tam jednak ciągle ciecze jak myślicie?
hehe, nie wiem czy Ci cieknie :) :P ale fakt jest faktem że długo dywaniki schną...
polecam podłozyć między wycieraczkę pieluszkę lub coś podobnego... szybciej wyschnie :)
Sprawdzone niejednokrotnie i działa.Cytat:
Napisał sulex