To jest widok strony w wersji do druku
-
Odświerzam temat bo zrobiłem te nieszczęsne listwy :badgrin: !! Tak jak zamierzałem, przykleiłem je na kleju do szyb. Mile wskazana pomoc drugiej osoby ale da się zrobić w pojedynkę. Trzeba wywalić te spinki aby nie przeszkadzały, dobrze wyczyścić obie powierzchnie ( przy okazji skrobanie rdzy i konserwacja progów), przykręcić najpierw listwę śrubami od spodu. Potem posmarowałem klejem ( zaopatrzczie się koniecznie w porządny wyciskacz bo ja zepsułem 3 sztuki :) ) Następnie docisnąłem i przykleiłem paskami taśmy klejącej od dołu do góry aż do środka auta, dość gęsto, po zamknięciu drzwi te dodatkowo naciągną trochę taśmę. Na drugi dzień po oderwaniu taśmy trzeba koniecznie wyczyścić nadmiar kleju jaki ewentualnie wylezie na zewnątrz ( stosować klej z umiarem bo ciężko się czyści ) za pomocą dużej ilości benzyny ekstrakcyjnej da się w końcu wyczyścić :).ewentualne szczelinki wypełnić można silikonem bezbarwnym. No i trzymają się, mam nadzieję że więcej nie odpadną :lol: Jak skończę z innymi rzeczami to dorzucę fotkę efektu końcowego.http://fiatforum.com.pl/imgshack/_t/t_0001502.jpg