pokaż mnie wersje FES która obsługuje silnik 113km ??? osobiście znalazłem tylko wersje 133km
To jest widok strony w wersji do druku
pokaż mnie wersje FES która obsługuje silnik 113km ??? osobiście znalazłem tylko wersje 133km
Na liście FES owszem jest sterownik ale połączyć się z nim nie chce.. Taka obsługa ;)
Podrążę temat i postaram się coś wydumać w sprawie 1.8 poliftowego.
Bo przed liftem ty tylko Euroscan, ale to chyba większość wie ;)
BTW, a próbowaliście inny samochód z tym samym silnikiem? Mam tu na myśli Barchettę, Coupe , czy też Punto HGT.
[size=2][ Dodano: 2010-11-12, 22:24 ][/size]
Edit:
Już coś wiem:
46448638 jeśli macie ten nr ECU to ani ELM ani KKL go nie pociągnie :/
waho. ja mam inny nr (bo rozumiem, że mówimy o tych samych nr - ISO) i też nie łyka tego silnika.. Muszę się w końcu zerwać i podjechać na diagnozę do serwisu bo mam coś z silnikiem i kontrolka się czasem zapala a czasu brak :/
Ten numer co podałem to numer części i jest nadrukowany na etykiecie informacyjnej ECU. Jeśli faktycznie jest inny to spróbuj wybrać z bazy inny samochód.
jeśli ktoś znajdzie FES z obsługą silników 1.8 , 113knonnych to proszę o namiary lub linka na pw ...dziękuje z góry i pozdrawiam
Wydaje mi się, że opcja scan w FES powoduje znalezienie danego nr iso w bazie programu i połączenie się z nim.. Skoro podaje że owszem znalazł ale nie obsługuje to chyba nie ma co wybierać innego silnika.. Z resztą - próbowałem..Cytat:
Napisał waho.
To jeszcze sprawdź tak jak wcześniej pisałem co jest naskrobane na etykiecie ECU pod maską silnika.
Gdybym to ja jeszcze wiedział gdzie ten sterownik jest.. W komorze podszybia?
Jutro jadę na diagnozę do serwisu..
Tak, gdzieś tam w okolicach zbiorniczków od płynu hamulcowego i układu wspomagania kierownicy powinien być.
Przed chwilą byłem z latarką przy samochodzie - nic takiego tam nie widzę.. Albo jest w podszybiu albo za tą otuliną - nie wiem..
To musi być gdzieś na wierzchu, podążaj za kablem diagnostycznym.
Ma ktoś z was komercyjn ą wersję fiatscan 2.5 pl do udostępnienia???:)
waho. dziś wymieniałem filtry, lambde i olej... szukałem ecu i nie znalazłem.. Kable idą gdzieś za silnik i tam się kończą (nie wiele tam widać)..
Popatrz w środku w kabienie pasażerskiej, możesz czasem mieć na prawym nadkolu koło nóg pasażera albo gdzieś pod deską wepchane.