tylko w ASO. Potrzebne 2 kluczyki i karta koddowa. Przerabialem temat- padła bateria i niepotrzebnie naciskałem na pilocie otwieranie drzwi- rozkodował sie przez to.
To jest widok strony w wersji do druku
tylko w ASO. Potrzebne 2 kluczyki i karta koddowa. Przerabialem temat- padła bateria i niepotrzebnie naciskałem na pilocie otwieranie drzwi- rozkodował sie przez to.
Kolego, nie wprowadzaj zamieszania, jeśli nie do końca się orientujesz. ;) Tak, jak wcześniej napisano, można to bez problemu zrobić w FESie/MESie przy pomocy kabelka ELM. Podajesz kod elektroniczny z CODE CARD (5 cyfr), potem program prosi o kolejne naciskanie przycisków i czary-mary! Pilot działa.
jeszcze trzeba miec program a nie każdy ma lub prawie nikt
Program jest na forum do ściągnięcia, trzeba tylko mieć kabel. ;)
dokładnie kabelek parę zl najlepiej od viakena bo sprawdzone program ogólnie nie trudno zdobyć kod i aso nie potrzebne ;)
dokładnie kabelek parę zl najlepiej od viakena bo sprawdzone program ogólnie nie trudno zdobyć kod i aso nie potrzebne
rafi_vw2
Robiłeś to sam dotykowo, czy tylko znasz z opowieści ,bo tak trochę wygląda TO na fantastykę. Sorry
Apropo te 130 kucy w swoim to skąd wytrzasnąłeś:confused:
Pozdrawiam
Czy ktoś z was jest w stanie umieścić krótką instrukcję programowania kluczyka?
Gdzie dokładnie trzeba się dostać w FES-ie
Dodam tylko, że Fiat Stilo 1.9 JTD
Pozdrawiam.
Cofam moje powyższe pytanie bo już znalazłęm odpowiedź.
Panowie mam natomiast inne pytanie.
Jak to wgl. jest z tymi kluczykami i kodowaniem.
Od samego początku w moim Stilo nie działa pilot, czyli nie mogę otwierać auta zdalnie.
W końcu dostałem odpowiedni sprzęt, więc chciałem zaprogramować kluczyk poprzez FES-a.
Przeszedłem procedurę .... wbiłem kod z karty ... następnie FES podpowiada mi przytrzymanie przez min 3 sek któregokolwiek guzika na pilocie ... nie pokazuje żadnych błędów i operacja dobiega końca pomyślnie. Klucz oczywiście cały czas w stacyjce.
I teraz niespodzianka wychodzę z autka ... chcę zamknąć z pilota, a tu dalej to samo. Zamykanie zdalnie nie działa.
Czy taki zabieg zazwyczaj wystarcza by móc zamykać i otwierać autko z klucza?
u mnie poszło bez problemów ale robiłem kodowanie na 2 kluczyki tj ten bez pilota w stacyjce a drugi programowałem za pierwszym razem nie poszło dopiero za 2gim razem załapało po odłączeniu i podłączeniu akumulatora. kolego podjedz ze swoim pilotem do jakiegoś elektronika czy do dorabiacza kluczy i niech sprawdzi czy w ogóle sygnał z niego wychodzi może jest uszkodzony
Byłem u dorabiacza kluczy. Sprawdził jakimś urządzeniem i powiedział mi, że kluczyk jest w porządku.Cytat:
kolego podjedz ze swoim pilotem do jakiegoś elektronika czy do dorabiacza kluczy i niech sprawdzi czy w ogóle sygnał z niego wychodzi może jest uszkodzony
Zrobię jeszcze w takim razie tak jak podpowiadasz, sprawdzę czy odłączenie akumulatora pomoże.Cytat:
za 2gim razem załapało po odłączeniu i podłączeniu akumulatora
Dzięki za podpowiedź.
Jestem swiezo po zaprogramowaniu pilota via FES . Niebieski scyzoryk , 3 przyciski. Poszlo bez problemow. Uwaga tylko taka, ze po wyswietleniu komunikatu 'operation completed' (czy jakos tak) pilot nie dziala od razu . Zaczal dzialac dopiero po kilku minutach (2-5) .
Z kolei nie wiem dalej jak zaprogramowac immo. Ktos podpowie? wiem ze potrzebny nowy czip, ale co dalej?
Panowie gdzie w okolicy Olkusza tanio wyciągnąć fiat CODE wymagany do zaprogramowania kluczyka? Wkurza mnie brak pilota a nie posiadam karty kodowej.
Próbuje zaprogramować pilota , podaję pin ,wciskam Y , naciskam przycisk na pilocie i dalej nic się nie dzieje .
Co jest nie tak ?
Załącznik 19984
Się też podłączę
nie dostałem neistety karty kodowej od poprzedniego właściciela
czy jest możliwość załatwienia tej karty za mniej niż 100zł?
bo powiem szczerze, że 200zł + kodowanie późniejsze raczej nie jest warte tego otwierania z pilota.
może kod do pilota jest jakoś zapisany/zaszyfrowany inaczej na samochodzie w numerze VIN albo coś? Sprawdzał ktoś może?
Jest zapisany w elektronice samochodu - dobry elektronik z odpowiednią wiedzą i umiejętnościami Ci ten kod wyciągnie, ale nie sądzę aby kasował mniej jak 100..