To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
ABS Pomóżcie -
Cytat:
Napisał wojo985
yoyo,Sorry, że zadam pytanie: jesteś pewien że masz wogóle ABS? :)
Pytanie jest jak najbardziej na miejscu :D
Właśnie wróciłem do domu, i zanim wysiadłem z auta, postanowiłem obadać wszystkie bezpieczniki i okazało się że są w porządku. Wtedy mnie natchnęło to samo pytanie, czy w tym aucie w ogóle jest ABS. Rany jak ja nie lubię jeździć samochodem o którym nic nie wiem :sciana:
Zrobiłem właśnie inspekcję pod maską i nigdzie pompy od absu nie widzę, jest serwo, pompa ze zbiorniczkiem i tyle - przewody lecą pod auto.
Nie pamiętam już czy ABS był wpisany w ogłoszeniu jak go kupowałem, czy może sam błędnie założyłem, że marea powinna już mieć abs, ale zaczynam podejrzewać że go u mnie nie ma :D
-
Odkręć skrzynkę z bezpiecznikami pod maską (tą z napisem Fuse). Jeżli masz abs, to o ile dobrze pamiętam, powinieneś mieć bezpiecznik opatrzony takim napisem.
-
yoyo, ja w 1.9TD ELX nie miałem ABS wiec dlatego zapytałem ;)
-
Witam !!
No to i ja sie podlacze i zapytam, poprosze o pomoc :lol:
A mianowicie po przekreceniu kluczyka od razu zapala sie kontrola abs i recznego i nie wazne czy zaciagniety reczny czy nie a do tego nigdy nie gasna :x :?:
Jakies propozycje, rady ??
Z gory dzieki za odp i pomoc :D
Pozdrawiam 8)
-
Booxeer, nie mam siły grzebać o tej porze ale jakoś ostatnio natknąłem się na podobną usterkę na tym forum i to było coś standardowego, ktoś pisał co oznacza abs+ręczny
-
Jak jest elektroniczny korektor siły hamowania (po FL) to obie lampki sygnalizują jego uszkodzenie, ale wg instrukcji powinny zgasnąć.