To jest widok strony w wersji do druku
-
[quote="maku"]no więc tak
zabrałem się dziś za czyszczenie EGR. Gdy już go rozebrałem okazało się, że w środku jest sporo syfu, ale oba "cycuszki" chodziły dosyć luźno, żaden nie był zablokowany. No nic, poczyściłem więc, na koniec prysnąłem pastą smarującą i złożyłem. Zadowolony z siebie...
------------------------------------------
Niestety silnik Stilonka jest tak skonstruowany, że wypełniona im jest cała komora. Na grzebanie nie zostawiono zbyt wiele miejsca. Co prawda wszędzie się da dojść, ale z niemałym trudem. Trzeba bardzo uważać.
Odnośnie EGR zawory mają chodzić luźno w całym zakresie. Zawór ma się chować w obudowę całkowicie. Jeśli tak jest to będzie OK.
-
prawdę mówiąc nie sprawdzałem jak on chodzi "na rozkręconym" zaworze podłączając jego część przez zmontowaniem z powrotem, bo zapomniałem. trudno mi powiedzieć czy spalanie się polepszyło, ale chyba trochę tak, bo wcześniej po wyzerowaniu tripa spalanie oscylowalo w granicach 8,5 a teraz jest 7,5... fakt ze wyzerowalem tripa i po zrobieniu ok 40km wyczyscilem egr a spalanie o ktorym pisze (ktore pokazuje komputer) wynika po ok 120km po wyzerowaniu.. zobaczymy co dalej,
7,5 w miescie to wciaz za duzo, prawda? nawet przy felgach i ogumieniu jakie posiadam?
a.. no i kupilem ten caly "kolektor", do niego przewod "powrotu" prowadzacy od owego kolektora do wtryskow... za wszystko prawie 200zl w aso.. -tak jakby ktos kiedys popsul podobnie