To jest widok strony w wersji do druku
-
No widzisz ale to co pokazujesz to jest terminal czyli komputer w sumie. Jeżeli dobrze rozumiem zastępuje komputer z programem poprostu. A ja mówię o samym fejsie które to widziałem np. na allegro jakiś czas temu i możliwe było zdaje się podłączenie tego do PC'ta. Oczywiście to nie tak że ja się kłócę bo przyznaje examinera na własne oczy nie widziałem ale wydawało mi się że te co widziałem były na porty szeregowe. Byłoby to nawet bardziej logiczne..
Poza tym w tej instrukcji co masz jest napisane jak byk że LPT jest do drukarki..
-
Ale jak byk jest napisane ze LPT to ten z prawej a kabel do diagnozy się podłącza pod ten z lewej w poście 10 masz zdjęcie
Jest to komputer HP coś tam, mam go i na niczym innym examinera nie uruchomisz.
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Examiner jest w formie autonomicznego urządzenia ale widziałem (na allegro) też fejsy do pc i tam chyba właśnie porty szeregowe rs232 były..
I widzisz Ty mnie po prostu nie zrozumiałeś. gniazdo LPT w kompie jest męskie. COM żeński. I się zgadza bo Ty mówisz o kompie de fakto. Nie znam specyfikacji examinera ale widziałem zdjęcie odpalonego examinera na diagnoskopie z monitorem CRT. To co widziałem na allegro (niestety już tego nie znajduje) było zapewne fizycznym przejściem z tego VCI na EOBD - być może nie wiem. Nie mniej jeżeli mówimy o autonomicznym urządzeniu cała rozmowa nie ma sensu bo zacytowany na początku fragment tyczył się urządzenia które widziałem na allegro.
-
5 załącznik(i)
Sorry mój błąd bo zapomniałem ze jest kilka rodzajów.
Są tak naprawdę są 4 typy examinerów.
Examiner na dyskietki kartridże (taki pierwszy )
Examiner Plus (taki co ty widziałeś i on jest na zasadzie stacjonarngo kompa)
Examiners Smart (taki co ja mam i załączyłem zdjęcia)
Examiners Smart HD (najnowszy)
Później to już WiTech który ma emulacje examinera.
Załącznik 5663Załącznik 5664Załącznik 5665Załącznik 5666Załącznik 5667
-
Czy ktoś z was orientuje sie kto w PL naprawia examinery??
-
Cytat:
Napisał
Damian-jg
Czy ktoś z was orientuje sie kto w PL naprawia examinery??
napisz do mnie
-
No i jeszcze są diagnozery Magneti Marelli, jeśli ktoś szuka tylko warsztatu co ma, żeby się podłączyć to warto poszukać autoryzowanego warsztatu MM, mają ich dość dużo w Polsce.