No jak na moje to 40cm mniej w benzyniaku to duża różnica i faktycznie można to odczuć po mieście-trzeba mieszać biegami częściej.A jak jeszcze wywalić tą gumową rurę do filtra to masakra. :sciana:
To jest widok strony w wersji do druku
No jak na moje to 40cm mniej w benzyniaku to duża różnica i faktycznie można to odczuć po mieście-trzeba mieszać biegami częściej.A jak jeszcze wywalić tą gumową rurę do filtra to masakra. :sciana:
To w takim razie powiedzcie mi koledzy, czy ten wlot/dolot to jest taki sam dla kazdego silnika czy w zależności od wersji różni się budową, mocowaniem, kształtem ?
Róźnią się bo jak kolega Ci ładnie napisał wczesniej liczy się pojemność dolotu. Tyle że tak jak powiedzialem, te 20cm i jeszcze przed filtrem to ma bardzo znikomy wpływ, więcej kłopotów sprawi Ci np dziura w dolocie niż brak tego plastyku.
Poza tym przypominam jeszcze raz to co napiałem wcześniej, nie każdy BBM to miał.
To w takim razie czegoś nie rozumiem.
Trwa debata nad wpływem tych cm na prace silnika, a makarony nie montowały go do wszystkich BBM.
Tylko 1.4 z tego co wiem nie miały . :D
Z tego co widziałem ze zdjęć to 1,9JTD 110km też nie ma tego dolotu. Z tego co ja czytałem za młodu chcąc założyć stożek to pisali, że ważna jest długość za filtrem.
Choć muszę przyznać, że jak zgubiłem w poldzisławie "turbo rurę" od patelni (filtra powietrza) to gasł mi na gazie, dopiero zamontowanie rury i skierowanie jej wylotu na światło pozwoliło normalnie jeździć. Gdy rura była na grillu na benzynie szedł jak burzan a na gazie powyżej 40km/h gasł.
Nie prawda, 1,9JTD 110, 2,4TD czy JTD też nieCytat:
Napisał artur 2310
1.9 JTD 110KM tez nie ma tego dolotu. Powietrze jest kierowane od zderzaka
Witam podłączę się pod tą wiadomość. Jestem nowym właścicielem Fiata Seicento 1,1 2003 rok i tak przeglądałem auto i brakuje mi kilka części. między innymi rury z dolotu powietrza do filtra, jednak nie wiem jakie długie ma być to ustrojstwo i czy powinno jeszcze być czymś zakończone? Znalazłem na allegro coś takiego Rura dolotu powietrza seicento - Części samochodowe - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.