To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Blue&Me -
Odgrzewam temat. mam nadzieję, że nikt nie będzie miał za złe.
Mam BlueAndMe Nav z założenia bo nie wiem jak to sprawdzić. W każdym razie jest guzik NAV koło lampki sufitowej. Jak wpinam pen z mapą nic się nie dzieje poza tym, że zaświeca się czerwona lampka pod przyciskiem NAV i nic :(
W manu nie ma żadnych pozycji dot. nawigacji anie przed ani po włączeniu pena.
Jakieś pomysły?? Czy da się jakoś manualnie sprawdzić czy to jest B&M NAV czy pakuje mapy do zwykłego B&M i oczekuję cudów ?
-
powinieneś mieć nawigację. menu odnośnie nawigacji masz na kierownicy, to ten sam przycisk co masz do odbierania połączeń. ściągnij ze strony fiata blue&me nav i po wciśnięciu przycisku nav powie ci wsadź pamięć USB z mapami i wtedy wsadzisz i powinno działać. pamiętaj że do tej operacji jak i do każdej innej potrzebne jest włączone radio
-
Dziękuję za odpowiedź, napiszę jak się sprawy mają:
Jak kupiłem auto miało wszystko wyczyszczone. Nie było w B&M żadnego języka.
Po wgraniu polskiego zaczęło gadać i grać MP3.
W memu nie mam żadnych opcji z NAV myślałem że trzeba to dograć tak jak z EcoDrive gdzie po wgraniu pojawiły się w manu nowe opcje. Niestety jakakolwiek próba aktualizacji czy to B&M czy B&M NAV kończy się błędem USB 10.
Ani po naciśnięciu przycisku NAV nic się nie dzieje. Wsadzenie map też niczego nie zmienia tyle tylko że świeci się czerwona lampka pod przyciskiem NAV która czasem gaśnie a czasem nie. W menu o którym piszesz nie ma opcji dotyczących nawigacji jakby wcale nie było tego oprogramowania.
Nie mam pojęcie jak to ugryźć :sciana:
-
jak wciśniesz to menu i będziesz latał strzałkami musi tam to być a jak nie to podjedź do ASO niech to zobaczą
-
Szukam oprogramowania B&M w języku polskim!!!
-
na stronie fiata jest do pobrania aktualna wersja i to za darmo oraz instrukcja o ile dobrze pamiętam
---------- Post dodany o 17:43 ---------- Poprzedni post dodany był o 17:33 ----------
aha i przepraszam bardzo na stronie fiata nie ma już tego. natomiast ja wrzuciłem na naszze forum plik z blue&me w wersji PL więc ściągnij sobie od nas z forum
-
-
opti to ta sama wersja co u nas na forum :D
a swoja drogą to dziwne że obcojęzyczne strony oferują takie rzeczy a nasze nie. oby to bylo chwilowe. szkoda że mapy nie ma do pobrania :(
-
po lifcie polskiej strony soft b&m wylecial, od konca 2010 dostepny jest only 5.5 zadnego upa nie bylo do tej pory jeszcze..
mapy do b&m nav to sobie mozesz kupic a nie pobrac za free
-
Cytat:
Napisał
opti
apy do b&m nav to sobie mozesz kupic a nie pobrac za free
byly do pobrania na stronie fiata razem z ecodrivem ale po zmianie wyglądu strony nie ma nic oprócz eco. dziwne trochę. ja mapę chyba gdzies kiedyś razem z B&M ściągałem. muszę poszukać. za to mam mapę beneluxu bo z tamtąd mam auto więc ładnie zapakowany pendrive i książeczki w pudelku były.
-
upy softow bmn a nie cale platne mapy
cale mapy masz tutaj
FiatLanding
bezposrednie zakupy http://www.navigation.com/is-bin/INT...gationMenu=YES
-
nie wiem normalnie mapa polski była do pobrania. mówie co widziałem.
-
1 załącznik(i)
razem z autem miałem benelux. może ktos kupując auto dostał Polske i miałby ochotę się podzielić?? oczywiście jakoś bysmy się dogadali
Załącznik 2700
-
mapa blue me nav = kraj pochodzenia/przeznaczenia woza :P
-
nie weim o co chodzi ci z tym przeznaczeniem??
ale mniemam że pewnie mało kto u nas w kraju dostaje te płytki