To masz amorki prawie jak nowe.
To jest widok strony w wersji do druku
To masz amorki prawie jak nowe.
Moje tez byly od nowosci, na badaniu mialy 75% a i tak po wymianie jezdzi sie zupelnie inaczej.. wg mnie o wiele bezpieczniej;P
Nowe amortyzatory maja ok 80% sprawności. Co do tego że po wymianie miałeś wrażenie że samochód prowadzi się bezpieczniej to prawdopodobnie założyłeś amortyzatory o innej charakterystyce.
falkor: byly MM chyba, zalozylem KYB... sprezyny Eibaha -35 do seri sa na aucie chyba od dawna (jak kupowalem to juz byly).. Pozatym z tylu jest zmieniona belka przez makarona (nie mam pojecia dlaczego) i jest praktycznie nowa (0 rdzy itp, jeszcze gdzieniegdzie smar byl w zamakarkach, wymiana dokonana w ASO FIAT STA w Perugii w Itali (auto z tamtad pochodzi). Ksiazka jest oryginalna (chyba, no chyba ze sie komus do 147kkm chcialo wpisywac a potem odpuscil, zreszta auto jest przywiezione przezemnie z tamtad za smieszna kwote kupione), auto kupilem z 156kkm. 0 wyciekow (teraz sie juz pojawiaja z pod pokrywy zaworow + pekniety przewod z odmy do miski ktory od jakiegos czasu planuje wymienic i nie moge sie do tego zebrac itp. Z ciekawostek to powiem jeszcze ze nad zawiasem to moj poprzednik chyba mocno pracowal, bo samochod mial z przodu przeswit ok 8cm (kazdy najmniejszy prog itp byl zachaczany, najpierw przez oslone, a potem jak ja urwalem to czesto przez miske i dlatego bardzo na to uwazam). Przy zmianie amorow odkrylem ze poduszki/lozyska amortyzatorow sa ok 1,5cm nizsze (te ktore byly) od tych ktore kupilem obecnie wiec wnioskuje ze to byly poduchy z HGT. Teraz po zmianach jest ok 10cm luzu pod autem, do drogi klei sie wysmienicie chociaz musze przyznac ze jak przywiozlem auto na oponach Eagle F1 to kleilo sie jeszcze lepiej (teraz konfiguracja troche mniej performancowa: z przodu Kleber Hydraxer 195/50 z tylu ContiPremium Contact Plus 195/50). Felgi do samochodu kupilem osobno, bo w Itali auto zastalem na ceglach i tak tez je kupilem (felgi kupilem za 200 euro kawalek dalej z oponami, co prawda byly "kwadratowe", ale po wyprostowaniu w PL daja rade)