Duże spalanie i nadmierna ilość CO2 w spalinach
Witam, mam problem z moją bravą 1,6 16v. Od jakiegoś czasu sporo pali na benzynie. Paliła po mieście tak 7,5- 8l teraz pali chyba z 12l poza tym norma CO2 w spalinach jest przekroczona. Na diagnostyce nic nie wyszło najwyżej wtryskiwacze chodzą wolniej o 0,01s. Wśród opinii kilku mechaników są sonda lambda, pompa paliwa, rozrząd (był wymieniany jakies 10000km temu). Proszę pomóżcie.
Re: Duże spalanie i nadmierna ilość CO2 w spalinach
Cytat:
Napisał kacol
Witam, mam problem z moją bravą 1,6 16v. Od jakiegoś czasu sporo pali na benzynie. Paliła po mieście tak 7,5- 8l teraz pali chyba z 12l poza tym norma CO2 w spalinach jest przekroczona. Na diagnostyce nic nie wyszło najwyżej wtryskiwacze chodzą wolniej o 0,01s. Wśród opinii kilku mechaników są sonda lambda, pompa paliwa, rozrząd (był wymieniany jakies 10000km temu). Proszę pomóżcie.
sam sobie odpowiedziales, sprawdz sonde w pierwszej kolejnosci a pozniej reszte
Bravo 1.6 16v 103km za duzo pali
witam mam problem z fiatem od jakiegos czasu auto zwaryjowało i pali mi okolo 16-18l benzyny na 100km to jest nie normalne ... auto ani nie spadlo z mocy ani nie zyskało mocy a jednak spalanie jest prawie 2 razy wieksze dodam ze wymieniałem sonde jakies 3 miesiace temu na nową poza tym nie wiem dlaczego jajk silnik sie zagrzeje to falują mi obroty sa one przez jakis czas na 900 a po chwili spadają na 400/300/500 zalezy i wtedy strasznie szarpie silnikiem ale nie gaśnie .... jesli mogl by mi ktos pomoc to bardzo prosze o informacje na emaila do mnie xarosx@interia.pl lub tu na forum.. był bym bardzo wdzieczny