Znam kilka osób które miały przygodę z wyprzedzającym kołem dzięki srubą pływającym.Cytat:
Napisał wojo985
To jest widok strony w wersji do druku
Znam kilka osób które miały przygodę z wyprzedzającym kołem dzięki srubą pływającym.Cytat:
Napisał wojo985
Na jeszcze jedno trzeba zwrócić uwagę aby otwór centrujący w feldze był zgodny z piastą bo felga musi być wycentrowana inaczej może pourywać śruby.
mam pływające w barce
po pierwsze musi felga pasować wszystkimi wymiarami, pierścień, et
po drugie po pierwszym założeniu i przykręceniu śrób, po przejechaniu 100-200 km należy sprawdzić dociągnięcie śrób, mogą się poluzować :)
przy każdej zmianie koła robimy to samo 100-200km i sprawdzenie
a co do atestów, to każdy markowy zestaw ma homologację i atesty, natomiast nie wypowiadam się o chińskich wynalazkach ;)
Tak czy inaczej,najlepiej jest kupowac felgi z odpowiednim roztawem śrub,takim który pasuje do danego samochody ;)
zgadzam się, że najlepiej i gdyby do barchetty było cokolwiek w miarę mi się podobającego z rozstawem 4x98 na pewno bm takie kupił :D
w stilo nie mam takiego problemu :) rozstaw 4x100 i nie ma problemu :D
Kolego Fiat Stilo ma również 4x98Cytat:
Napisał odyn44
http://www.allegro.pl/item428172088_...chumacher.html
ladne felgi, jak by byly 4 sztuki i w lepszym stanie to bym lyknal :P
No,no dokładnie ,Ja na takie choruje do swojego bravko :mrgreen:Cytat:
Napisał szerszenjtd
Witam! Mam feligi z vw 4x100(na takich go kupilem) i zwykle sroby(lekko wkrecone pod skosem)kupilem juz pierscie centrujace ale poprzedni wlasciciel zakleil felgi silikonem, chyba zeby byl kontakt felgi z piasta :/ i nie moge pierscienia zalozyc...jak mozna usunac ten silikon i czy pierscien to dobre rozwiazanie czy lepiej szukac felg z fiata a sprzedac...Z gory dziekuje za pomoc. Pozadrawiam Szela
Silikon najlepiej zedrzec poprostu i dokładnie wyczyścic,ja bym jeszcze sprawdził gwinty w piastach czy nie są uszkodzone,no i koniecznie pierścienie centrujące załóż.Jak już się z tym uporasz to lepiej szukaj felg z roztawem śrub 4x98 .
Oprócz tego co kolega napisał powyzej to dodam że trzeba jeszcze dać śruby pływaki bo jesli teraz nie są to z czasem uszkodzisz gwinty w piascie i gniazdo w feldze.
Gdzie i za ile mozna takie cudo kupic i czy warto bo czytalem rozne opinie o tych srubach na tym forum...
Śruby pływające mają tyle samo zwolenników co przeciwników,wiem ze kiedyś na allegro były ,tam poszukaj.Cytat:
Napisał szela
silikon mozna usunąć środkami chemicznymi dostępnymi w sklepach chemicznych lub w budowlanych składach albo w marketach ciężko dostać ale lepsze to niż zdzieranie silikonu a tym bardziej że prawdopodobnie jest to silikon wysoko temperaturowy i ślady na pewno jakieś pozostaną a co du śrub pływających to hm jestem przeciwnikiem juz widziałem jak sie urywają koła a z felgi co mogło pozostać jak z kapcia poleciały strzępy i kupa iskier zastanawiające prawda
W twoim wypadku jak masz felge 4x100 a w aucie 4x98 to konieczność. A najlepiej to byłoby sprzedać felgi i kupić cos z 4x98 i zakręcić na normalne śruby jak Pan Bóg przykazał.Cytat:
Napisał szela