Moim zdaniem masz wszystko ok.
To jest widok strony w wersji do druku
Moim zdaniem masz wszystko ok.
Przeciagnij go na 5 biegu z obrotami 3-3,5 tys.z 10 minut,zobaczysz na efekty...:lol:
U siebie wymienić musiałem też ten czujnik w DPFie. Niestety przez własną nadgorliwość ze względu na to że kupiłem specyfik do czyszczenia filtra który wlewa się otworem tego czujnika. Miała być profilaktyka a potem zabiegu uszkodził się dotychczasowy czujnik i musiałem inwestować w nowy. Ja tak naprawdę do tej pory nie zauważam czasami wypalania się DPF. Zdarzają mi się miesiące gdzie jeżdżę tylko i wyłącznie po mieście. Wydaje mi się że też kilkukrotnie zgasiłem auto w momencie wypalania. Ostatnio byłem u kolegi na komputerze to ostatnie wypalenie trwało niecałe 5 minut i było wykonane po 460 bodaj kilometrach. Zapchanie filtra wynosiło 70%. W jaki sposób macie ogarnięte aplikacje które pokazują wam wypalanie?
Moim zdaniem jest ok, filtr się wypala, parametr spada.
W moim przypadku podpinam pod kompa który wożę w bagażniku, dodatkowo sprawdzam korekty wtrysków. Cromką robię tylko dłuższe trasy więc wiem kiedy powinien się wypalać dpf.
Załącznik 44845Załącznik 44846
Ja mam aplikację na telefonie DPF Monitor a w złączu OBD cały czas jest interfejs i często patrzę co i jak.
Na komputer to wpadam do kumpla z dawnych czasów który też jest Fiatowy. Ale to głównie jak coś się dzieje.
A jakie macie interfejsy?
Widziałem że ceny potrafią sięgnąć 1000 zł ale ja jednak chyba bym po taniości na pierwszy rzut spróbował.
https://allegro.pl/oferta/interfejs-...ki-17688274798
Ja mam taki, jakiś podstawowy chińczyk z Ali:
Załącznik 44848