Który dokładnie bo mi czasem też zapiszczy pedał i już nie wiem czy to nie tylko ta biała tuleja z poprzednich postów... :confused:
To jest widok strony w wersji do druku
Który dokładnie bo mi czasem też zapiszczy pedał i już nie wiem czy to nie tylko ta biała tuleja z poprzednich postów... :confused:
ja mam uniwersalny sposób na to aby przestało Wam piszczeć i mi (bo tak się składa, że w niższych temperaturach też mi piszczy). Dajcie głośniej muzyczkę i po sprawie :)
za chwilę mam przegląd przy 120K więc Panowie rzucą smarem na tulejkę bo wcześniej też mi piszczało i nasmarowali i ponownie po kilku latach wróciło.
Ja już wszystko co można smarowałem i piszczy nadal...
Hehe, czyli nie wszystko posmarowałeś....;-)
Tą tuleję zacząłem pierw małą strzykawką od strony nadkola bo ciężki tam jest dostęp ale nie usłyszałem różnicy... :confused:
Mi również sprawdza się głośniejsze ustawienie radia :-)
A po jakims czasie samo ustaje, i tak juz 7 lat.
Mam taki sam objaw. Auto jest na gwarancji. Na pierwszej wizycie przesmarowali mi obficie cały pedał sprzęgła jakimś preparatem, ale po wyjechaniu z serwisu zaczeło znowu piszczeć. Postanowiłem, że podjadę do nich ponownie na wiosnę i zgłoszę za jednym zamachem (również ponownie) inny problem, bo nie chce mi się często zostawiać auta u nich na 2 godziny i czekać w poczekalni :) Tym bardziej, że w głośnej hali serwisu niewiele słyszą.
Czy jest do niego bezpośredni dostęp?
Ja miałem podobnie, wyjąłem wycieraczkę kierowcy i się położyłem z latarką. Preparatem psikałem na element który skrzypiał aż do skutku. Za którymś razem się uspokoiło...
potwierdzam, robiłem bardzo podobnie, i w końcu odniosło skutek, teraz nie skrzypi.
Najczęściej piszczy/trzeszczy prowadniczka czujnika pedału sprzęgła, a dokładnie biały króciec pracujący w rowku samego pedału.
wcześniej czy później znów zacznie skrzypieć.
Czy sam czy w ASO posmarujesz i nie skrzypi, Parę miesięcy i ponownie skrzypi.
Pięć lat temu użyłem Molykote 33 medium. Pięć lat minęło, nic nie piszczy, nic nie trzeszczy. No ale trzeba wywalić 120 zł za tubkę 100g.
KJK podeślesz na priva jakiegoś linka do tego sprayu?
Z góry dzięki