To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
W Tipo jest taka konstrukcja drzwi z tylu, że z szyby leje się po piance i jakakolwiek dziurka lub niedoklejenie pianki powoduje zaciskanie do wnętrza. Ie ma tu znaczenia jak było czy jest w innych autach, tipo ma to konstrukcyjnie niedorobione.
Jak coś się robi w drzwiach i narusza piankę to albo trzeba to âjakośâ zakleić dokładnie albo dać nowa piankę ale jak pokazuje mój przypadek to nawet w ASO można spaprać.
dokładnie tak. Mnie tę folię dwa razy wymieniali, dwa razy niedokleili. W koncu sie wk... i pojechalem po dolnej krawędzi czarną, mocną taśmą. Problem się skończył
idedntyczna sytuacja była w oplach - przynajmniej w astrze G i Vectrze C. Dosc dlugo dochodzilem skąd się to leje. W Tipo lazłem juz w ciemno :)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
wuhabe
Ja z kolei miałem też w tylnych drzwiach w Bravo zatkane odpływy drzwiowe i wody było właśnie kilka litrów. Ktoś tu wcześniej napisał, że mu też "chlupało" w drzwiach.
oczywiście, może tak być, ja tego nie krytykuję. Tyle że wtedy własnie - przede wsztystkim chlupie. I żeby poziom doszedl do folii tak wysoko zeby wylewac sie na plastikowy próg to naprawde musialoby tam byc parę ładnych litrów
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
jak pokazuje mój przypadek to nawet w ASO można spaprać.
ASO jako wzór jakości, tak to odczuwam, no słaby przykład :tongue
-
U mnie ten problem występuje we wszystkich 4 drzwiach. Wynika to pewnie z tego, że robiłem wygłuszenie i pozostawiłem jakieś szczeliny w drugiej warstwie od wewnątrz.
-
Trafna diagnoza. Wszystkie pianki do wymiany lub uszczelnienia :-)