To jest widok strony w wersji do druku
-
W tamtym roku szukałem dla siebie nowej nie było szansy dostać. Sprzedawcy pisali że jest do 8V, a generalnie wszystko było do 16V. Tej rurki nie dogniesz w żaden sposób. Pozostają używki. Silnik byl w wielu autach montowany ja swoją namierzyłem od jakiegos suzuki. Przyszła i tak z jedną dziurką ale wprawiony spawacz sobie z tym poradzi.
-
2 załącznik(i)
wpadłem dziś z wizytą do mojego mechanika, żeby pomarudzić, czy nie lepiej pozaślepiać to w cholerę, i chłodniczkę wywalić.
a ten do mnie, że spokojnie, znalazł gdzieś na tyłach jakiś silnik(z astry chyba, 8v), i ma tą rurkę. xD
tak więc możliwe, że dupa uratowana, w poniedziałek testy i próby.
znalezienie tego faktycznie mordęga, najgorsze że albo w wynikach albo u sprzedawców, same 16v :/
Załącznik 43802
a zaślepienie to faktycznie ciekawa sprawa, będę rozważał, tym bardziej że i egr i dpf jest OFF od dawna. ;)
Załącznik 43803
-
łe jeśli masz dobrodziejstwa ekologiczne pousuwane to człowieku zaślepiaj to blachą przy samym kolektorze, wyrzucaj reszt co zbędne i po temacie.
-
To zupełnie nie rozumiem gdzie leży problem, skoro kawałek blachy rozwiązuje to raz na zawsze?
-
Ale przecież tu nie ma już żadnego problemu. Problem był gdy nie było diagnozy, a potem poszukiwanej części. Teraz już tylko robota mechanika pozostała. A co i jak, to się okaże po testach.
-
Sprawa zakończona.
Nie intercooler, nie turbo, nie wtryski.
To jednak uszkodzona rurka z kolektora, do chłodniczki spalin.
Nowej rurki nie szło zamówic, używka rozpadła się w rękach, więc wjechały zaślepki EGR(cały zestaw, wraz z króccem wody do ominięcia chłodniczki).
Zaślepiony wylot przy kolektorze, no i dolot do EGR. Wszystko wali w turbo. xD
EGR był wyprogramowany już wcześniej(co na wykresach widać), błąd był przez chwile po wyjeździe z warsztatu, teraz jest wszystko ok.
No ale teraz najważniejsze:
Pod maską jest rzeźnia! co tam się kuhwa dzieje???!!!(kurdejszatan.mem) xD
Wszystko ciagnie juz od samego dołu, ale od 1700obr jest ciąg niesamowity. :)
To nie moje autosugestie, albo wydajemisie.
Teraz to naprawde zapierdala, bez najmniejszego wysiłku. I nawet klimy nie musze wyłączac, by to chciało jechac. xD
Jestem mega zadowolony.
Dziękuję wszystkim tu kolegom za cenne wskazówki i porady.
Czuwaj!
-
I tak ma być i tego się trzymaj. ;)
Jakby co moja Croma osiąga 221km/h wg. GPSa, oczywiście na niemieckiej autostradzie, ja nigdy nie przekraczam prędkości.