Napinacz INA? Te wyprodukowane w Rumuni stwarzają straszne problemy.
To jest widok strony w wersji do druku
Napinacz INA? Te wyprodukowane w Rumuni stwarzają straszne problemy.
Tak komplet był z zestawu INA
Ale nie mam pojęcia jaka produkcja, kartonów już nie mam
Ja bym zmienił ten napinacz np. na Dayco . Koszt niewielki (nie trzeba nawet używać blokad) a ryzyko spore.
Kiedyś INA była ok, od jakiegoś czasu zostało tylko logo.
Ok w wtorek mam opony więc powiem mu o tym i zobaczymy co on na to i ile by mnie policzył za ten napinacz.
To byłem już dzisiaj pytać co on o tym sądzi i czy by coś z tym zrobił,faktycznie wychwycił ten dźwięk,ale powiedział, że to bardzo delikatne i on by to zostawił,ale jak chcę to może wymienić napinacz, sama robota też by dużo nie wyszła,ale powiedział że gwarancji nie będzie, że dźwięk zniknie i czy lepiej już by nie było kupić oryginału niżeli zamienniki znów brać.
Więc sam nie wiem, dla świętego spokoju można wymienić, gorzej jak po wymianie nic to nie da.
Dźwięk jest na tyle wyraźny, że spokojnie ten mechanik mógł to namierzyć stetoskopem. Albo z szacunku dla klienta zdjąć ten napinacz i go w rekach obadać. To 1.4 Fiata, nie 4.2 TDI żeby to był jakiś wielki kłopot.
Każdy silnik, nawet elektryczny wydaje charakterystyczne dla siebie dźwięki. Każdy inny dźwięk oznacza nieprawidłową pracę jakiegoś podzespołu i twierdzenie mechanika, że by tak zostawił świadczy o jego braku profesjonalizmu.
No to już sam niee wiem czy próbować czy to tak zostawic��
Gdzieś wyczytałem naa zagranicznym forum że z Dayco też mieeli problemy z nappinaczami, a kupowac oryginał to nie jest mały wydatek
Do Fiata czy to Fire czy JTD w 95% montuje zestawy rozrządu Conti, chyba że klient inaczej sobie zażyczy.
Cały zestaw? Pasek napinacz i pompa? Ile taki zestaw kosztuje? Jest skompletowany czy każda część osobno należy kupić?
ja założyłem u siebie w 2021 roku zestaw INA ( pasek, napinacz i pompa wody ) - i wszystko jest ok .
Albo nie masz słuchu absolutnego :-D
No powiem wam, że jak ktoś nie zwraca uwagi na te rzeczy to nie podnosząc maski tego prakktycznie nie słychać, trochę w kabinie ale musi być cicho,nie obok ulicy, plus to że silnik muso się rozgrzać 10-15 minut i i tak nie zawsze to się pojawia, więc wielu ludzi podejrzewam może nie być świadomych tego dźwięku, a na filmiku który wstawiłem ten drugi no to praktycznoe przyłożyłem telefon do obudowy rozrządu
W samochodzie to bym mrówkę usłyszał, akurat jeśli chodzi o auto to słuch mam doskonały :) tak ja pisałem wcześniej, u mnie INA działa ok. I rozrząd wymieniałem własnoręcznie, także wiem co pisze. :)