To jest widok strony w wersji do druku
-
Też nie lubię.VAG-a, ale kiedyś kupiłem synowi Seata Mi i to jeździdełko mnie urzekło sprawnością i o dziwo komfortem, syn był zadowolony. Dobra decyzja, że bierzesz DSG, przy dzisiejszych korkach to ulga.
Ja jeszcze się rozglądam, ale Infinity mnie zaciekawiło.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Mój Fiat również jeździ bezawaryjnie (tfu tfu), nawet akumulator mam jeszcze oryginalny. Turbina też jeszcze działa poprawnie, przebieg 63 tys. Przez te lata wymieniłem 2 rzeczy, czujnik temperatury i poduszkę pod silnikiem.
-
Z programu Klimka wynika, że we Fiatach magistrala CAN jest szeregowa. To nieco utrudnia poszukiwania.
Może pora zgłosić się do Klimka ;-)
-
Dobry wieczór, odebrałem dziś naprawionego Fiata z serwisu, i problem był w instalacji elektrycznej, wada, uszkodzenie kabla między licznikiem a radiem i panelem klimatyzacji. Radio dziala, line asist działa, kierunkowskazy klikają, temperatura się wyświetla, kontrolka świateł działa. Zrobiłem Fiatem ok 40 km i póki co jest ok i niech już tak zostanie. Koszt diagnozy + naprawa 350 zł +840 zł, dużo nie dużo oceńcie sami. Koszty uboczne, czyli wcześniejsze błędne weryfikacje 1 serwis 300 zł diagnoza zepsute radio koszt nowego radia ok 5000zł, drugi serwis aktualizacja oprogramowania radia 245 zł, między czasie wizyta u elektronika i weryfikacja radia, wg elektronika radio jest ok, trzeci serwis 350 zł + błędna diagnoza - zakupiony panel klimatyzacji 850zl. Między czasie dwie wizyty u niezależnych elektryków, którzy poddali się bez walki.
Wszystkim forumowiczom bardzo dziękuję za dyskusje, za próby pomocy.
Fiata 500x bardzo lubię, podoba mi się ale niestety mu nie ufam, w najbliższym czasie się go pozbędę ;). Na razie rozważamy Kia Stonic, VW T-Roc, Audi Q2,
Pozdrawiam Artur
-
Taktyczna "zagrywka" serwisu, wyssali kasiorkę na początku. Co w koncu się dalo?! Mają serwisowki, schematy wiązek , rysunki, wszystko, dostep do wszystkich danych, opisane wszystkie zlaczki, kable, etc. Tylko nie ma ludzi którzy to mogą zrobić,az w koncu ,ktos sie znajdzie, co umie czytac schematy ,itd. Polutowali kable i maszyna smiga??! Skąd ja to znam!:lol: