Ten stn1170, który wskazałeś, przy Alfaobd nie potrzebuje niebieskiej przejściówki jakby co. Do mesa niestety tak.
To jest widok strony w wersji do druku
Ten stn1170, który wskazałeś, przy Alfaobd nie potrzebuje niebieskiej przejściówki jakby co. Do mesa niestety tak.
O dzięki za info. A jak w tym alfaobd zmienia się te bity?
Zastanawiam się, czy może kupić coś takiego:
https://allegro.pl/oferta/polski-elm...ios-8475578880
Po wifi nie kupuj- działa to słabo.
To samo, ale bo BT działa jak należy. Czyli ten jest po BT :
https://allegro.pl/oferta/polski-elm...170-7551532573
Dziękuję, zamówię tego Viaken-a po bluetooth. Tak z tyłu głowy miałem jednak myśl, że w tej cenie WiFi nie może dobrze działać w takim urządzeniu :D
No cóż, czekam w takim razie, aż mi kasę oddadzą, zamawiam Viaken-a i wracamy do tematu, bo optymistycznie na razie nawet nie montuje uchwytu na telefon, bo przecież zaraz będzie android auto xD
Potwierdzam, mam 1170 na wifi i samo połączenie mesa z tym graniczy z cudem. Z telefonu już lepiej ale wciąż mogło by być lepiej.
Podpinam się do tematu. Od miesiąca posiadam Tipo z rocznika 2020, z 7'' ekranem bez nawigacji, w którym prawdopodobnie nie ma AA (próbowałem podłączyć różne telefony przy pomocy różnych kabli, to samo mój mechanik, niestety bez rezultatu). Poszukuję doświadczonych użytkowników, którzy podjęliby się uruchomienia AA w moim Tipo, oczywiście na ustalonych warunkach. Jestem z Krakowa, ale dalsza wycieczka jak najbardziej wchodzi w grę. Widziałem, że użytkownicy Steyr oraz JackTheNight oferowali tutaj wsparcie, czy dalej można się do Panów zgłaszać?
zaraz będę jechał koło Krakowa, bo jadę a4 od Rzeszowa. :)
teraz jestem koło Tarnowa.
PS.
No ale już minąłem Kraków.
Dziękuję za odpowiedzi.
Jack - następnym razem spróbuję się szybciej ogarnąć :smile:
Steyr - mam info, że masz pełną skrzynkę Priv i muszę poczekać z wysłaniem wiadomości jak usuniesz stare odebrane wiadomości. Napisz do mnie na Priv jak będę mógł już się zgłosić.
Mamy to!
Kupiłem tego viaken-a stn1170 po USB (bo tak mi zalecił sprzedający), 5 minut i zrobione!
Nie obyło się oczywiście bez niespodzianek.
Ta instrukcja aktywacji krążąca po internetach jest niepełna.
Przy mojej 160 bajtowej konfiguracji, musiałem zmienić 157 bajt na 01 oraz dopisać zera tak, aby były 164 bajty (dzięki kolego JackTheNight z przeszłości za pomoc! :D).
Także jeśli ktoś z trójmiasta chce aby mu aktywować android auto w tipo to dajcie znać :D
Swoją drogą śmiesznie się teraz to czyta:
Załącznik 42953
Dla świętego spokoju jednak myślę lepiej wydać trochę więcej na viakena po USB. Może i nie tak wygodne jak bluetooth i nie tak tanie jak te interfejsy od pmfactory ale przynajmniej wszystko działa od razu.
Dzień dobry, chciałem zrobić aktualizację firmware z v 21.01.18.01 do nowszej w Tipo 2017(próbuje odblokować AA) można znaleźć plik do pobrania.
Dzień dobry, jestem nowy na forum temat który próbuje odgrzebać stary (sądząc po datach) temat. Kupiłem Tipo z 2017 r. próbuję odblokować AutoAndroid zgodnie z instrukcją potrzebuje aktualizacji minimum 22.00.00.69 moja wersja 21.01.18.01 jeżeli jeszcze dysponujesz plikiem z aktualizacją proszę o link
alternatywa?
Z góry dziękuję za pomoc :)
Witam, chciałem aktywować AA Tipo 1,4 2016 unconnect 7 ,podpiąłem się odczytałem bajty w proxi było 157 w instrukcji jest ze trzeba zmienić bajt 157 i 160 czy w takim wypadku mam dopisać 00 do 159 bajta i w 160 dać 01?
U mnie jest 157 bajtów.