To jest widok strony w wersji do druku
-
Pierwszy link jest do silnika z rêcznym napinaczem (samo ³o¿ysko) drugi schemat do rozrz±du z automatycznym napinaczem .W pierwszym schemacie pasek jest wê¿szy i ma szeroko¶æ 15mm a w drugim pasek jest szerszy 22 mm
(Automat) Autor dopisa³ tre¶æ. Post zosta³ scalony.
Cytat:
Napisa³
szary1977
Wszystko zale¿y od kodu silnika drugi system jest dla silników od kodu 2.533.528, tak mi pokazuje program Stakis Technik. To teraz mo¿esz mieæ g³owicê do naprawy.
To nie jest kod to nr silnika i od tego numeru stosowany jest szerszy pasek i napinacz automatyczny
-
U mnie napinacz jest Rêczny, czyli dobrze ustawi³em rozrzad. W takim razie skoro mam 3 bary to musi byæ problem z g³owica
-
Sprawd¼ czy nie masz zerwanego klina na wale
-
A to jak wymienia³e¶ UPG to nie sprawdza³e¶ g³owicy?
-
Sprawdza³em klin na wale, jest ca³y.
Jak wymienia³em UPG, dawalem g³owicê do roboty. Planowali glowice, czy¶ci³ gniazda zaworów, regulowa³ luzy zaworowe i sprawdza³ szczelno¶æ g³owicy. Wzi±³ za to 1200 zl. Skoro nie ma sprê¿ania a rozrzad dobrze ustawiony to bojê siê ¿e jednak z glowica co¶ nie tak, my¶lê znowu ja wyci±gaæ... sam nie wiem
-
A to nie zauwa¿y³e¶ podczas pierwszego uruchamiania ¿e ten silnik idzie bez oporu bo 3 bary to mega ma³o.
-
Witam jak kolego upora³e¶ siê z t± pand± mam identyczny problem tak¿e wtryskiwacze pokazuj± mi ma³y pr±d A normalnie jak nalejê do przepustnicy samochód odpala i jedzie widzê masz ten sam problem A wiêc pytam czy mo¿e ci siê uda³o rozwi±zaæ go pozdrawiam
-
Kto¶ co¶? Mam identyczny problem- czujnik temperatury na sztywno pokazuje 75 stopni i komputer wyrzuca b³±d w³a¶nie tego czujnika. Po podlaniu paliwa w przepustnicê auto odpala. Wtryski podaj± tak jakby chcia³y a nie mog³y, ile bym jie krêci³ to ¶wiece suche