Opcja w alfa OBD to : TIP Start
To jest widok strony w wersji do druku
Opcja w alfa OBD to : TIP Start
Bo musisz uruchamiać z wciśniętym pedalem sprzęgła.
Jack jak zwykle niezawodny ;-). Uruchomiłem w alfaobd i działa. Ciekawe czy w 500 tez sie da. I kolejna ciekawostka czy gdyby teraz zewrzeć te same styki które zwiera stacyjka przy rozruchu (co jest niemożliwe normalnie bo kluczyk ma blokadę mechaniczną) to silnik się wyłączy? No bo po co ta opcja jest jak nie pod knefel tzn. przycisk start-stop.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
I nie wiem czy nie zamkniętymi drzwiami, cos o dodgach z tą funkcją tak pisali. Btw w stanach za wlączenie tej funkcji wołają 250 $ ;-).
Marx30 drzwi mogą być otwarte.
Czy ktoś wie które bajty trzeba zmienić do tej funkcji TIP Start i do funkcji Relock Strategy. Chciałbym włączyć te funkcje, lecz mam zwykłego ELMa który nie zmienia automatycznie tych funkcji w alfaobd. Mogę tylko zmieniać bajty w pliku konfiguracyjnym wMSEs. Dziękuię
Ja MES wgrywa konfigurację to i alfaobd też. Tylko w AlfaObd musisz dobry interfejs wybrać w konfiguracji.
Mam ustawione w konfiguracji /USB ELM 237..../,zaznaczone /duża prędkość/i zaznaczone /niebieski adapter/.Laptop Windows 10 ELM oczywiście po kablu.W MESie mogę zmienić bajty i zrobić osiowanie proxy. W ALFAobd mogę zrobić kopię proxy, natomiast w końcowej fazie po wybraniu present odpowiedz jest poza zakresem,
U mnie w tipo sw listopad 2018 z fabrycznym start stop ale dezaktywowany alfą ta opcja tip start dała efekt jak na filmie w pierwszym poście. Jedyne co to mam lpg stag i po włączeniu tej opcji chyba coś się dzieje z lpg bo czuje po fotelu drżenie większe jak wcześniej. Mogło to jakoś wpłynąć na lpg i mapy?
czy istnieje lista wszystkich funkcji, które można aktywować w alfa obd dla naszych maszyn?
Zmiana logo i tapety w zegarach i uc5 i 7
Włączenie napisu beats audio