Numery radarów są też różne ze względu na obsługę ACC - jak dobrze pamiętam do lipca 2017 radar nie miał obsługi do adaptacyjnego tempomatu, nie da się uruchomić - dla potwierdzenia sprawdzałem w moim.
To jest widok strony w wersji do druku
Numery radarów są też różne ze względu na obsługę ACC - jak dobrze pamiętam do lipca 2017 radar nie miał obsługi do adaptacyjnego tempomatu, nie da się uruchomić - dla potwierdzenia sprawdzałem w moim.
Numerów radarów jest multum - podejrzewam, że jakieś poprawki ze strony Boscha generowały nowy numer. Są na nich daty produkcji, więc są inne z 2015, inne z 2016 etc, jeszcze przed ewentualnym wejściem ACC.
Pytanie, skąd czerpać informacje, i czy jest to tylko kwestia dat. Np. nie w każdym Renegade 2018 z radarem da się jednak włączyć ACC, mimo, że ACC było już wtedy opcją - link. Tu akurat sprawa dotyczy Renegade w US, ale oznacza to po prostu, że różne pudełka mają różne możliwości. Nigdy nie wiesz, w co trafisz (sprzedawca nie zawsze pisze, że radar czy nawet UConnect jest z auta z US). Na pewno w każdym razie w europejskim 500X z 2016 da się włączyć ACC mając szczęście co do właściwego radaru.
Oczywiście sprawę komplikuje fakt, że radary i kamerki zostały w pewnym momencie zmienione (w okolicach liftu pewnie), więc to też nie jest tak, że wystarczy kupić coś z najnowszego 500X to na pewno będzie miało, bo to inny model radaru będzie.
Da się, o ile miały aktualizowane oprogramowanie. Mój miał robioną aktualizację na początku 2018r., zatem obsługa adaptacyjnego jest, ale właśnie radar jest problemem (mój 500X jest wyprodukowany w kwietniu 2016). Po włączeniu i osiowaniu jest komunikat w zegarach "radar został oślepiony".
A można gdzieś znaleźć informacje nt. wersji oprogramowania BCMa w poszczególnych latach? U mnie jest:
Software number: 28544370
Software version: 080A