To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
będzie mnie jakiś zza klawiatury typek partaczem nazywał!
To jest wlasnie twoj problem. Nie czytasz ze zrozumieniem. Napinasz sie i wszedzie widzisz atak na swoja wspaniala osobe:lol:
Cytat:
Napisał
krowka1978
wiedziałem że nie darujesz sobie uprzejmości.
Uprzejmosci sa dla ludzi normalnych. Dla ciebie sa tylko "uprzejmosci".
Wielokrotnie zwracano ci na tym forum uwage, zebys zmienil ton swoich wypowiedzi. Ton pogardliwy, zlosliwy i agresywny. Napinasz sie, rozstawiasz ludzi po katach, obrazasz. Tylko ty jeden rzucasz sie tak negatywnie w oczy na tym forum. Pomysl o tym, nabierz troche dystansu i nie traktuj innych jak wrogow.
Cytat:
Napisał
krowka1978
Miałem do czynienia z odpowietrznikami nagrzewnicy na wężach w Pugu 206 - nigdy więcej żadnego auta z tym czymś.
Zastanow sie troche, kogo interesuje twoj zdezelowany 206 na forum Fiata? Moze zrobiles cos glupiego, moze miales odpowietrznik z francuskiej plasteliny, nie wiem. Kogo to tu obchodzi?
Cytat:
Napisał
krowka1978
Żeś taki cwany i wygadany, wydziamgany, to dopowiedz na forum z czym był problem po odkręceniu cwaniaczku
Ty masz jednak jakis problem emocjonalny albo po prostu jestes stukniety:roll:
A we Fiacie otwierasz obydwa odpowietrzniki (jesli wystepuja), zeby mozliwie duzo starego plynu zeszlo. Przed napelnieniem ukladu upewniasz sie, ktory odpowietrznik jest nizej i pierwszy bedzie pelen. A jak nie widzisz, to otwierasz manual serwisowy i masz to czarno na bialym opisane.
Problemu po odkreceniu nie ma zadnego, gluptasku, i nie tworz tu znowu wrazenia, ze rozbierasz prom kosmiczny.
Cytat:
Napisał
krowka1978
Ku Twej wiadomości. W naszych bolidach (TIPO, Grande Punto, 500X) ogrzewanie na maksa nic nie da, a wręcz pogorszy proces odpowietrzania układu. Domyśl się dlaczego. A i klimę należy wyąłczyć.
Ku twojej wiadomosci, wymienialem w iksie termostat, wiec sila rzeczy musialem rowniez dolac plynu i odpowietrzyc uklad. Manual serwisowy mam. Dlatego twoich fantazji i niestworzonych teorii nie kupie.
-
Cytat:
Napisał
Trump
Dlatego twoich fantazji i niestworzonych teorii nie kupie.
Krótko podsumuję - mam to w dupie.
Ps. Ciekawe, że nic w temacie paska rozrządu nie pouczułeś w odpowiednim wątku :food: Swoją drogą też to w dupie będę miał -bo zrobione z serwisówką, zgodnie ze sztuką.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Trump
Zastanow sie troche, kogo interesuje twoj zdezelowany 206 na forum Fiata?
Przynajmniej nie był walony jak Twój X ściągnięty jako amerykański odpad, ładowany do kontenera widlakiem - kijem tego szrota bym nie tknął :tongue
-
co ile wypada wymienić płyn chłodniczy?
-
Cytat:
Napisał
mihauu
co ile wypada wymienić płyn chłodniczy?
pomożecie? ;)
-
Cytat:
Napisał
mihauu
pomożecie?
Podczas wymiany rozrządu i pompy wymieniam płyn chłodniczy.
-
Możesz sprawdzić jego wartość takim małym urządzeniem do tego przeznaczonym co pokazuje jego temp. zamarzania. Jeśli ma wartość ok -30* do -35* to osobiście ja bym go nie wymieniał. Chyba że tak jak pisze JTN gdy grzebiesz przy pompie lub przy ukł chłodzenia to wtedy by należało wymienić....
-
Ile praktycznie litrów wchodzi do układu chłodzenia w 1.4 t jet. Wg książki wchodzi 5 l , a ja zlałem 3 litry. Co z resztą, czegoś tu nie rozumiem. Zlane dolnym wężem.
-
Zacznij odpowietrzać to wciągnie jeszcze sporo. No i może nie wszystko zlałeś.
-
Odpaliłbym auto na wolnych obrotach z otwartym korkiem od zbiorniczka, tylko trzeba uważać aby cofka się nie zrobiła, żeby nagromadzone powietrze w układzie nie wypchnęło płynu przez zbiornik
-
Wyleciało 3 litry, to gdzie są jeszcze brakujące 2.