To jest widok strony w wersji do druku
-
Moje też garażu nie widzi, ale jeśli dobrze pamiętam to rozrząd jest zalecany do wymiany przy przebiegu 90 000 tysi km, Mi nie dużo już zostało, ale się zastanawiam czy do setki nie dociągnąć. Moje trasy to ok 50 km dziennie więcej poza zabudowanym niż w mieście..... i często wyganiam pająki z rury wydechowej, więc o zamulaniu auta nie ma mowy....:smile:
-
W Picanto w instrukcji miałem wprost - pierwsza wymiana co X lat/przebieg ,następna ... połowa przebiegu ( uznali , że niefabryczny rozrząd i niefabryczna robota wymaga zmiany szybciej ) . Należy pamiętać, że często w instrukcji stoi literkami ,aby np jeśli jest co 90 tyś km ,to przy 45-60 tyś sprawdzić stan paska -czy ktoś to robi ?? Dlatego trzymajmy się czasu i przebiegu ,bo chytry 2 razy traci
-
W instrukcji Tipo kest podany inny standardowy interwał wymiany, a w przypadku jazdy miejskiej inny
-
Jazda miejska wedle Fiata jest twórczo rozwijana :( Gdy miałem już wykupić pakiet serwisowy i uważając , że jazda tylko po uliczkach trójmiasta i swojej wioski to jazda miejska ,więc wykupując taki serwis załapię się na wymianę rozrządu to okazało się ,że jada miejska to jazda L lub taxi . Tak to działa-jeśli ty masz coś zyskać to już dostaniesz prztyczka, jeśli zapłacić- to oczywiście zjawić się natychmiast :(
-
Nie widziałem rozrządu w tych silnika, tzn 95 KM. Dla pewności, czy mają zmienne fazy rozrządu, bo z tego co się orientuję to nie maja.
-
Kurde, nie wiem ile kosztuje wywiana rozrządu, ale to musi być horrendalna cena, jak ktoś widzi w tym problem raz na 5 lat/60k.km
-
Cytat:
Napisał
Killer King
5 lat/60k.km
Jest jakiś problem 5 lat/90tyś.km? Osobiście nie widzę.
-
Koledzy odpowiedzcie, czy silnik 1.4 95 ma w końcu koło zmiennych faz, czy nie.
-
Cytat:
Napisał
czech22
Koledzy odpowiedzcie, czy silnik 1.4 95 ma w końcu koło zmiennych faz, czy nie.
Raczej nie maja, jak już to mają 1.2 i 1.4 8v z GP.
-
Zapytam od siebie: kiedy zmieniacie rozrząd u siebie? trochę zgłupiałem ostatnio bo ubzdurałem sobie że mus-to wymiana przy przebiegu 90 tysi. Ale instrukcja mówi że można się dotłuc do 120 tysi. I teraz mam ZONKa. Kiedy wymienić rozrząd??. W serwisach do których dzwoniłem też twierdzą że można do 120 tysi dojechać. Tylko jeden gość niezdecydowany się wahał i stwierdził że od 90 tysi należy już myśleć o jego wymiane....
A jakie są wasze sugestie na ten temat???
-
Wszystko zależy od sposobu użytkowania. Dopisek w instrukcji odnośnie jazdy miejskiej to przebieg 60 tyś km. Ja robilem rozrząd przy ok 50 tys podczas remonciku silnika ;) jednak jezdze wiekszosc miasto wiec i tak korzystałbym z tej rady z instrukcji
-
Osobiście tłukę się raczej poza miastem, i to większe odcinki drogi, więc myślę aby jeszcze trochę się pobujać na częściach oryginalnych.... nie wiem czy to dobry pomysł, ale zobaczymy......
-
Wymieniłem po pięciu latach, przy przebiegu 60kkm.
Zawsze to mniej stresu.