To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
wkowal10
I taki wystarczy, czy trzeba jeszcze jakieś obejście robić?
W Twoim przypadku potrzebne jest zrobienie obejście sgw modułu. Obejście będzie potrzebne zawsze jak będziesz chciał zrobić coś przy aucie.
Jak nie chcesz się bawić to przynajmniej w wawie Aso tez może ci skasować ten błąd z tego co wiem opłata wynosi 0,5 rototogolziny serwisu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Gdzie ten moduł SGW się znajduje?
-
Cytat:
Napisał
rafalik1
Przy 1.6. Nic nie kalibrujesz. Wchodzi się w inspekcje serwisowa i tyle samo resetuje na 365dni/15000km
Tak przypuszczalem, wiec nie ma cisnienia - kolega moze sobie w spokoju zalozyc bypass i kupic interfejs - nie pali sie.
A komunikaty o koniecznosci serwisu i wymianie oleju, to powinno sie dac skasowac z poziomu kierownicy i pedalow. Musi byc jakas sekwencja polecen, pewnie do znalezienia przez Google...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
wkowal10
Gdzie ten moduł SGW się znajduje?
https://fiatklubpolska.pl/500x-533/u...nie-sgw-48916/
-
Cytat:
Napisał
Trump
A komunikaty o koniecznosci serwisu i wymianie oleju, to powinno sie dac skasowac z poziomu kierownicy i pedalow. Musi byc jakas sekwencja polecen, pewnie do znalezienia przez Google...
W hamerykanach da się zrobić reset czujnika zużycia oleju gejem gazu. W europejskich niekoniecznie.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
W europejskich niekoniecznie.
Nie chcem, ale k... muszem szukac;-)
W wersjach EU to powinno dzialac:
1: włącz zaplon (nie silnik!), dzwignia biegow przedtem na luz
2: trzymaj pedał gazu całkowicie wciśnięty
3: wciśnij hamulec 7 razy, przytrzymując pedał gazu po zakończeniu, odczekaj 30 sekund, stopa nadal na pedale gazu
4: Zwolnij pedal gazu, wyłącz zapłon i poczekaj 30 sekund
5: Uruchom silnik
-
Cytat:
Napisał
Trump
Nie chcem, ale k... muszem szukac;-)
W wersjach EU to powinno dzialac:
1: włącz zaplon (nie silnik!), dzwignia biegow przedtem na luz
2: trzymaj pedał gazu całkowicie wciśnięty
3: wciśnij hamulec 7 razy, przytrzymując pedał gazu po zakończeniu, odczekaj 30 sekund, stopa nadal na pedale gazu
4: Zwolnij pedal gazu, wyłącz zapłon i poczekaj 30 sekund
5: Uruchom silnik
Tym nie skasujesz klucza z zegarów.
Znalazłeś potwierdzenie, że komuś się udało, gdy zobaczył kontrolkę zużytego oleju w wersji EU? Są filmiki z hameryki, że w Renkach kontrolkę zużytego oleju tak wyłączali, co więcej jest to opisane w instrukcji na ich rynek. Nie mam tylko wiedzy, czy to wyłącza tylko kontrolkę zużytego, czy resetuje też czujnik. W instrukcji jest mowa o kontrolce, jak dobrze pamiętam.
Podsumowując i tak kompa do service trzeba podczepić.
-
To jest instrukcja do trwalego skasowania wyskakujacego wezwania do wymiany oleju. Dzialalo to dla wszystkich wersji EU benzynowych i dizli przed liftem. Ktos pisal, ze w poliftach trzeba czekac nie 30 a 60 sekund. Nie wiem, trzeba poprobowac - to nic nie szkodzi ani nie kosztuje.
Dla wersji US Mopar oficjalnie podaje dla przed- i polifta, zeby wlaczyc zaplon, nacisnac 3 razy na gaz w ciagu 10 sekund i zaplon wylaczyc. Czy to kalibruje MA? Nie mam pojecia i nie liczylbym na to - uzywam tylko interfejsow. W tym przypadku, 1.6 bez MA, nie ma to przeciez znaczenia.
W 500ce dwukrotne nacisniecie gazu tez dziala, ale nie wiem ktore roczniki i wersje EU.
Teraz pytanie, czy 1.6 wylicza zuzycie oleju, czy ma stale wezwanie po jakims przebiegu/czasie?