Właśnie nie idzie po zdjęciu tapicerki ;-)
To jest widok strony w wersji do druku
Właśnie nie idzie po zdjęciu tapicerki ;-)
Do tej pory mechanizm spisuje się dobrze. Działa z delikatnym oporem ale ogólnie git. Jakby coś się działo to bym pisał. Żeby podnieść szybę najlepiej zdemontować tapicerkę.
Witam. Padł mi dziś mechanizm podnoszenia szyby. Zdemontowałem tapicerkę i chyba padła rolka górna. Czy da się kupić tylko rolkę czy trzeba kupic cały mechanIm? Jak dojść dobrze do środka bo zdjęciu tapicerki i maty blacha jest.
Jak padła rolka to napewno linka do wywalenia, nie naprawisz, ja chciałem sobie rolkę dorobić ale to niema sensu, wymień cały mechanizm
kupowanie tych kołków jest zbędne, zdejmowałem boczki drzwi kilka razy i w żadnym przypadku kołki się nie uszkodziły :)
A mi w aso za każdym razem jak ściągali to zawsze musieli kilka z nich wymieniać⌠zależy od podejścia :-)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A mi w aso za każdym razem jak ściągali to zawsze musieli kilka z nich wymieniać… zależy od podejścia :-)
Nauczyłem się na poprzednich autach, że lepiej wymieniać kołki żeby później nie mieć nieprzyjemności spowodowanych trzaskami lub skrzypieniem tapicerki.
Kołki też muszą się sprzedawać.
Witajcie. Porażka. Dzisiaj u mnie w Tipo 2018 padl od kierowcy albo mechanizm albo linka. Pozdrawiam Tipowiczow. Nie pozdrawiam badziewiatego mechanizmu. W Punto działa już (nie zapeszając 10 rok i jest git a w Tipo. Ech...)
A ten plastik to gdzie można dokupić?
W GP elektryczny mechanizm podnoszenia szyb w drzwiach przednich był pancerny, nigdy nic się nie działo.
Natomiast w obu drzwiach tylnych, tam gdzie miałem korbotronik czyli korbkowy mechanizmy podnoszenia szyb urwały się obie linki (przegniły).
Jednak w obu przypadkach ratowałem się uchwytem do telefonu, który po podniesieniu szyby przyklejałem przy samej tapicerce i o nią zapierałem aby szyba nie spadała, tak musiała wytrzymać do czasu wymiany.
Bardzo pomocny był filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=4MTUXTzFk4w
Jednak w TIPO zauważyłem, że tylne szyby samoistnie opadają, kiedy to zauważyłem poraz pierwszy obie musiałem podnieść o ok. 1cm, teraz nauczony poprawiam je co kilka dni, zawsze opadają, czy ktoś się z tym spotkał?
Jest na to jakieś rozwiązanie? czy tylko wymiana całego mechanizmu?