Już naprawione. Sąsiad pomógł :-)
Okazało się że to jednak kabelek się przetarł. Mechanizm działał przy otwartej klapie, bo przetarte kabelki się stykały, a przy zamknięciu klapy się nie stykały.
Dzięki za porady.
To jest widok strony w wersji do druku
Już naprawione. Sąsiad pomógł :-)
Okazało się że to jednak kabelek się przetarł. Mechanizm działał przy otwartej klapie, bo przetarte kabelki się stykały, a przy zamknięciu klapy się nie stykały.
Dzięki za porady.
I obeszło się bez zakupów, wszystko dlatego, że już tak mam...
Chciałem sprawdzić, czy na zamku są jakieś numerki, po których mógłbym szukać odpowiedniej części. Jak go odkręciłem od klapy, to mówię, a zobaczę co ma w środku, może coś się spaliło, jakieś styki, czy luty trzeba poprawić. Po rozebraniu wszystkiego ukazała się mała płytka ze zwykłym switchem. Pomierzyłem, okazało się, że ma przejście, ale nie do końca dobre. Otworzyłem switcha, podgiąłem styk, który nie działał i wszystko zaczęło działać jak powinno.
Pół godzinki roboty.
Schemat działania bardzo prosty. Gdy klapa zamknięta, wysyła sygnał masowy do body, gdy otwarty, masa wysyłana jest do żarówki w bagażniku.
Poniżej wrzucę zdjęcia. Byłem przekonany, że takie z zamontowanym silniczkiem tez mam, ale okazało się, że jednak nie :)
Załącznik 40685Załącznik 40686Załącznik 40687Załącznik 40688