To jest widok strony w wersji do druku
-
Dziś doszła korekta mapy , bo się okazało że za co... którymś razem 4,5,6 bieg powyżej 3 tyś zamiast ,,ognia '' była chwilowa czkawka a potem dopiero ::lol: jazda . Program na testach zobaczymy na tą chwilę super .
-
Miałem to samo, na niższych biegach czkawka była nie zauważalna, teraz jest extra :smile:
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
marx30
no ja też robiłem w Cinsofcie i owszem moge powiedzieć że się lepiej odpycha (maks mam 140 KM i 252 niutki) ale nie od samego dołu. u mnie wykresy schodzą się w okolicach 2000 obr wcześniej moment i moc po chipie są ciut niższe.
Pisząc "zbiera się od samego dołu" dotyczy fizycznego odczucia, jest zdecydowanie lepiej niż było,
a przecież nie było źle, sam wiesz jak jest po Chip'ie. Nie podeprę mojego odczucia wykresem,
bo poprawka była robiona na poczekaniu w ciągu 1h i Tipo nie zaliczył ponownie hamowni, więc
wykres z 1-szego programu nijak ma się do obecnej sytuacji.
-
Cytat:
Napisał
adoks
Miałem to samo, na niższych biegach czkawka była nie zauważalna, teraz jest extra :smile:
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Pisząc "zbiera się od samego dołu" dotyczy fizycznego odczucia, jest zdecydowanie lepiej niż było,
a przecież nie było źle, sam wiesz jak jest po Chip'ie. Nie podeprę mojego odczucia wykresem,
bo poprawka była robiona na poczekaniu w ciągu 1h i Tipo nie zaliczył ponownie hamowni, więc
wykres z 1-szego programu nijak ma się do obecnej sytuacji.
Od samego dołu czyli od jakich obrotów :confused: Nie jest to turbo -diesel więc od 2 tyś raczej na pewno nie pociągnie turbo , u mnie.... tak mi się wydaje że zabawa zaczyna się od 2700-2850 obr.;-)
-
Cytat:
Napisał
maurycy
Od samego dołu czyli od jakich obrotów :confused: Nie jest to turbo -diesel więc od 2 tyś raczej na pewno nie pociągnie turbo , u mnie.... tak mi się wydaje że zabawa zaczyna się od 2700-2850 obr.;-)
W serii 120km? U mnie na Vl38 od równo 2krpm turbo wstaje, a "zabawa" zaczyna się pow. 3krpm.
-
Cytat:
Napisał
steyr
W serii 120km? U mnie na Vl38 od równo 2krpm turbo wstaje, a "zabawa" zaczyna się pow. 3krpm.
A jak Ci wychodzi spalanie przy normalnej jeżdzie ,w porównaniu z tym co było od początku w serii ?
-
Cytat:
Napisał
maurycy
A jak Ci wychodzi spalanie przy normalnej jeżdzie ,w porównaniu z tym co było od początku w serii ?
Sam się zaskoczyłem, częściej pałuje do 4-5krpm i spalanie bez zmian. Ciężko przekroczyć 10l LPG na 100km. Przeważnie kraze wokół 9-10l LPG. Przy spokojnej jeździe mam wrażenie że pali mniej, aczkolwiek ciężko zrobić cała butle żebym gdzieś na 2 pasmowke nie wyskoczył i go nie przycisnął.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
-
U mnie ostatni odczyt to tempomat 135 kmh=10.2 l lpg. Prawie całość tzn ok 250 km ekspresówką między tankowaniami.
-
Cytat:
Napisał
maurycy
cześć,
trochę odgrzebię temat :)
jak Wychodzi wam spalanie po chip stage1 , sam program ?
ja mam wrażenie ze u mnie zaczął palic więcej
121KM --> 143KM
194Nm --> 269Nm
-
Cytat:
Napisał
Matteusz86
cześć,
trochę odgrzebię temat :)
jak Wychodzi wam spalanie po chip stage1 , sam program ?
ja mam wrażenie ze u mnie zaczął palic więcej
121KM --> 143KM
194Nm --> 269Nm
Gdzie robiłeś program? U mnie może spala więcej 1l lpg/100km.
-
1 załącznik(i)
U mnie różnicy w spalaniu nie zauważam żadnej ;-)
-
Cytat:
Napisał
steyr
Gdzie robiłeś program? U mnie może spala więcej 1l lpg/100km.
https://ar-cars.pl/
ja jestem przez załozeniem gazu i spalił mi ostatnio na trasie (autostrada A1) przy tempomacie 120-125 km/h 8l
w miescie ciezko zejsc ponizej 10l
Cytat:
Napisał
maurycy
U mnie różnicy w spalaniu nie zauważam żadnej ;-)
to jakie masz wartości spalania ?:)
-
Gadanie o średnim spalaniu w silniku z turbiną jest lekko bez sensu. U mnie mogę osiągnąć 7,8 LPG (droga powiatowa prędkość 70-90), albo 11 (autostrada tempomat 140). Takie mam skrajne wartości spalania po chipie na 141KM 252 Nm. Ale w sumie przy LPG to mi to zwisa i na co dzień tego nie monitoruję.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Gadanie o średnim spalaniu w silniku z turbiną jest lekko bez sensu.
ok, a czemu jest bez sensu?
pytam z czystej ciekawości, nie neguje, po prostu lubię wiedzieć :)
-
bo turbo a raczej korzystanie z jego mozliwości "rozciąga" zakres wartości i jest mocno skorelowane ze stylem jazdy. Bardziej niż w silniku wolnossącym.
-
Ja mam nogę jak słoń i mi pali jak smok⌠taka oto zależność.