Za kilka dni to sprawdzę moment słyszałem ma być 250 nm + max 50nm.
To jest widok strony w wersji do druku
Za kilka dni to sprawdzę moment słyszałem ma być 250 nm + max 50nm.
według serwisówki :
Piasta koła tylnego Nakrętka (do wymiany) M22 : 266Nm - 294Nm
Wczoraj przyszedł klucz dynamometryczny więc rozkręciłem ustawiłem go na 275nm i dokrecilem .... niestety pękła podkladka metalowa co jest pod nakrętka czy coś takiego dokupi?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Patrze po necie i nie widzÄ.... a czy bez tej podkĹadki jeĹşdziÄ moĹźna?
Dokupiłem podkładkę i dokrecilem z momentem 275nm . Na razie gra i buczy..
No właśnie nie powinno buczeć :-)
Panowie, a ile mniej więcej kosztuje tylne łożysko? Bo coś mi huczy od jakiegoś czasu i właśnie doszedłem do tego, że to łożysko z tyłu. Faktycznie trzeba dać prawie 4 stówy za łożysko z piastą tak jak widzę na Inter Carsie?
Na allegro znalazlem juz od 108 zł a markowy SKF za 256 zł
W Dąbrowie był serwis ale zlikwidowali, ja osobiscie jezdzilem do Ganinnex Katowice ale polecac to żadnego ASO ja osobiscie nie moge, każde niestety ma coś za uszami
Ja zazwyczaj jeżdżę do Ganinexu w Pszczynie, ale niestety tak zmienili godziny pracy, że mam problem zdążyć przed czy po robocie:/
Czy to normalne żeby po 60tys poszło łożysko w tylnym kole, w Tipku kombi ? Do tego łożysko zintegrowane zzzzz. Zaczęło piszczeć jak poj.bane.
U mnie 150tkm i łożyska org Tipo Kombi. Nie miałeś problemu z tylnymi klockami, że zbyt szybko uległy zużyciu? U mnie org wymieniałem po 140tkm. Ale inni pisali że nawet do 50tkm nie dojeżdżali na klockach z tyłu. Być może mieli problem z grzaniem się hamulców i przez to łożyska siadają szybciej. U siebie profilaktycznie zaraz po zakupie 2 letniego Tipo przesmarowałem wszystkie prowadnice hamulcowe i itp. bo było praktycznie sucho.