Z tego co się orientuje to przy wymianie z przodu nie trzeba ingerować interfejsem diagnostycznym. Hamulce jak w każdym innym aucie.
Z tyłu już koniecznie cofanie tłoczków MESem.
To jest widok strony w wersji do druku
Z tego co się orientuje to przy wymianie z przodu nie trzeba ingerować interfejsem diagnostycznym. Hamulce jak w każdym innym aucie.
Z tyłu już koniecznie cofanie tłoczków MESem.
Z tyłu po co grzebać ? Można wymienić bez kompa.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Przy elektrycznym hamulcu postojowym, żeby wykonać zgodnie ze sztuką wymianę tarcz/klocków z tyłu to trzeba wprowadzić hamulce w tryb serwisowy
Przy ręcznym na linkę (nie wiem czy był taki u nas w 500X) pewnie się tylko wkręca tłoczki.
Po co? Żeby było szybciej i przyjemniej.
Nie ma i nie było takiego w 500X.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Przy ręcznym linkowym nie ma wkręcania tłoczków. Pozostaje jeszcze konstrukcja bębnowa i tarczo-bęben - tu trzeba zluzować samoregulatory i potem przy składaniu zrobić tak, zależnie od rodzaju ręcznego/hamulca tył, żeby samoregulatory dobrze się ustawiły.
Koło też można wymienić bez podnoszenia samochodu :tongue
Muszę zobaczyć czy w MES jest jakiś tryb serwisowy. Wymieniali mi w ASO tył i nie widziałem aby kompa podpinali
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zapewniam Cię, że jest, co więcej testowałem ;-) Na upartego można sobie menu serwisu hamulca postojowego w radiu włączyć (AlfaOBD umożliwia to w proxy, ale osobiście boję się tego softu, za dużo błędów na 500X w sofcie wyłapałem).
ASO, temat rzeka...
OK ,czyli podsumowujac dla potomnych :) Tarcze ,klocki przód, standartowa wymiana, tłoczek wciskany nie wymaga podpinania do komp. Tył tarcze, klocki zalecane podpiecie pod komp by wprowadzic w tryb serwisowy, tłoczek wkrecany lub wciskany