Trzeba będzie rozważyć zamienniki Denso,lub Bosch...a jeździsz na Denso? Wytrzymują te 30 tkm?
To jest widok strony w wersji do druku
Trzeba będzie rozważyć zamienniki Denso,lub Bosch...a jeździsz na Denso? Wytrzymują te 30 tkm?
Bosch-a kupowałem po 32zł/szt. 50kkm za nami, w tym jedna zmiana po 30kkm bez problemów.
Na świecach Denso przejechałem w Fiacie Linea ponad 55 tyś , uważam je za bardzo dobre :!:
Dajcie symbol świec denso i boscha do 1.4 t jet
Nie wiem czy Denso do tego silnika produkuje świece :?:
Stało się :smile: pierwszy przegląd zaliczony . Przebieg 3709 km, cena 300 zł :roll: a tak naprawdę to nie wiem za co bo 209 zł sam przegląd ok :bravooo: , ale dochodzi linia diagnostyczna 61,50 a potem już te dodatki w postaci sprayów - silikonów :lol: gdzie każdy sobie sam psika na zawiasy , uszczelki i klemy ,, żenada '' ale na czymś muszą zarabiać . Oczywiście progi całe - dopilnowałem , przy okazji zapytałem o śrubę z sitkiem przy Turbo - wymieniają z automatu przy przeglądzie 60,000 tyś .Generalnie silniki 1.4 T-jet zachwalane w ASO , o 1.0 100 KM nie pytałem . Olej i filtry sam wymieniałem przed przeglądem o czym pisałem , ale mechanik z ASO (znajomy) zorientował się że wymieniany bo pod filtrem w T-jet jest takie miejsce że przy odkręceniu filtra delikatnie podcieknie i z zakamarków trudno wytrzeć . Ale tak jak wspominałem wcześniej to chyba jedyne ASO w Warszawie, że chcą robić przegląd bez wymiany oleju . I na koniec bo też było o tym - można wejść na halę przeglądów nawet w czasie pandemii :lol: .
Ja jeżdzę na ngk, bo są irydowe, a takie ponoć najlepsze do gazu... poza tym, przy interwału wymian co 30k to aż takiego znaczenia chyba nie ma za bardzo jaka świeczka będzie :-)
Orientujecie sie jakie swiece wchodza do T-Jeta 120 KM bez gazu, ASO do którego dzwonilem powiedziało że sami nie wiedza dopiero jak wykreca to bedą wiedziec, czy to irydowe jaka ciepłota czy coś i wstawia takie same. :smile: